Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki İç Savaş

Türk Kızılayı, Sağlık Bakanlığı işbirliğinde, Suriye'nin İdlib kentindeki Hilal Hastanesi için 5 bin sağlık yardım kiti, 50 bin hijyen maskesi ve 5 bin battaniye gönderildi.

31.03.2015 18:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı, Sağlık Bakanlığı işbirliğinde, Suriye'nin İdlib kentindeki Hilal Hastanesi için 5 bin sağlık yardım kiti, 50 bin hijyen maskesi ve 5 bin battaniye gönderildi.

Türk Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, Suriye'nin İdlib kentinde faaliyette bulunan tek hastane olan Hilal Hastanesinin Suriye rejimi ordusu tarafından bombalanması üzerine tedavi bekleyen insanların mağdur olduğu, hastalara bodrum katlarında kurulan sedyelerde müdahale edildiği belirtildi.

Bunun üzerine Türk Kızılayının, Sağlık Bakanlığı ile harekete geçtiği bildirilen açıklamada, ilk etapta 5 bin sağlık yardım kiti, 50 bin hijyen maskesi ve 5 bin battaniyenin, bugün Cilvegözü Sınır Kapısından sevk edildiği aktarıldı.

Hastaların tedavisinde kullanılmak üzere daha önce de Suriye'ye tıbbi malzeme sevk edildiği anımsatılan açıklamada, "Zor durumdaki İdlib halkına tıbbi yardım bundan sonra da devam edecek" ifadesi kullanıldı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement