Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki İç Savaş

Suriye'nin başkenti Şam'da, rejim güçlerinin ablukası altındaki Filistin mülteci kampı Yermuk'ta, terör örgütü DAEŞ'in bazı noktaların kontrolünü sağladığı bildirildi.

05.04.2015 00:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'nin başkenti Şam'da, rejim güçlerinin ablukası altındaki Filistin mülteci kampı Yermuk'ta, terör örgütü DAEŞ'in bazı noktaların kontrolünü sağladığı bildirildi.

Yermuk mülteci kampındaki yerel aktivistlerden Mustafa Ebu Ubeyde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DAEŞ'in Yermuk mülteci kampında "Eknaf Beyt el-Makdis güçlerinin kullandığı bina ve karargahların tamamının kontrolünü ele geçirdiğini söyledi.

Taraflar arasında çatışmaların devam ettiğini ifade eden Ubeyde, "DAEŞ, Eknaf Beyt el Makdis güçlerini rejim güçlerinin olduğu bölgeye sıkıştırmış durumda. Kamptan Eknaftan bazı gruplar rejimden destek alarak DAEŞ'e saldırıyor. Muhalifler arasındaki çatışmaları fırsata dönüştüren rejim, Yermuk'a varil ve vakum bombasıyla saldırıyor" dedi.

DAEŞ'in hedefinin Yermuk kampının denetimini sağlamak olmadığını savunan Ubeyde, DAEŞ'in kampta diğer silahlı muhaliflerle bir probleminin bulunmadığını sadece muhalif grup Eknaf Beyt el Makdis'la çatıştığını vurgulandı.

DAEŞ'in Nusra Cephesine bağlı güçlerin yardımıyla kampa girdiğini söyleyen Ubeyde, "DAEŞ, Yermuk mülteci kampının denetimini değil, Eknaf Beyt el Makdis güçlerinin bulunduğu yerlerin denetimini sağladı. Basında çıkan bu tür haberler doğru değil, Nusra Cephesi ile Ahraru'ş Şam'ın denetiminde olan bölge nasıl tamamıyla DAEŞ'in kontrolüne girer? Yermuk'le ilgili çok yanlış bilgi çıkıyor" diye konuştu.

DAEŞ'ın Eknaf'tan 6 kişiyi sebepsiz olarak öldürdüğünü ve Eknaf'ında DAEŞ'ten 5 kişiyi öldürdüğünün altını çizen Ubeyde şunları kaydetti:

"Eknaf Beyt el Makdis güçleri HAMAS yöneticisi Yahya Haruni'yi DAEŞ'in öldürdüğünü iddia ettiği için taraflar arasında çatışmalar çıktı. DAEŞ'te Haruni'yi öldürmediğini ileri sürdü. Taraflar arasında çıkan anlaşmazlık, abluka altında olan halkı da etkiledi. Bir taraftan rejim güçlerinin kuşatması diğer yandan muhalifler arasındaki çatışmalar kampta insani durumu daha da kötüleştirmiş durumda. Bölgede güçsüz olan DAEŞ kendisine gelen yardımlarla şimdi güç kazanmış durumda. DAEŞ'in bölgede ilerleyişinin en kısa zamanda engellemesi gerekiyor."

Şam yönetimine bağlı güçlerin muhaliflerin kendi arasındaki çatışmalardan dolayı kampta bazı yerlerin kontrolünü ele geçirdiğini ve bölgeye saldırılarını yoğunlaştırdığına vurgu yapan Ubeyde, Şam'da bazı muhalif birliklerin "sözde DAEŞ'le" çatışmak için bölgeye girmek istediği yönündeki haberlerin dışarından yardım almak için bir oyun olduğunu belirtti.

Yermuk kampındaki en büyük sorunun "Esed güçlerinin kuşatması" olduğunu kaydeden Ubeyde, "Biz, Esed güçlerinin kamp üzerindeki ablukasının kalmasını istiyoruz. 3 yıldan bu yana kampa ciddi manada insani yardım girmiyor. Halk kampta açlıktan ölüyor. Muhalif birlikler arasındaki ihtilaftan da en çok siviller etkileniyorlar" diye konuştu.

Başkent Şam'ın güneyinde yer alan ve 3 yıldan bu yana Esed güçlerinin kuşatması altında bulunan Yermuk mülteci kampında geçen hafta bir HAMAS yöneticisinin suikast sonucunda öldürülmesinin ardından, DAEŞ ile kamptaki Eknaf Beyt el Makdis güçleri arasında çatışma çıkmıştı.

Suriye'deki en büyük Filistin mülteci kampı olan Yermuk'ta ülkedeki iç savaş öncesi 950 bin kişi yaşarken, şimdi bu rakamın 18 bin kişi olduğu bildiriliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement