Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki İç Savaş

İDLİB/ Suriye ordusunun İdlib ve Halep'te düzenlediği hava saldırılarında 4 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

12.04.2015 20:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İDLİB/ Suriye ordusunun İdlib ve Halep'te düzenlediği hava saldırılarında 4 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

İdlib'e bağlı Binniş kasabasındaki sivil savunma ekibinden Bassim Hamdan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orduya ait bir savaş uçağının kente bulunan Mescid-i Kebir Camisi'ni bombaladığını belirtti.

Hamdan, saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını söyledi.

Cami ve çevresinde büyük hasar meydana geldiğini bildiren Hamdan, "Biz evde oturuyorduk, büyük bir patlama sesiyle dışarı çıktığımızda, caminin bombalandığını gördük. Bir vatandaşımız hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var.  Asıl caminin yanında bulunun pazar yeri hedef alındı. Bunun olması durumunda büyük bir katliam olurdu" diye konuştu.

Öte yandan, yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Beşşar Esed rejimine ait uçaklar, Halep'in Bestan el-Kasr mahallesine bombardıman düzenledi. Saldırıda, 3 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı belirtildi.

Suriye ordusunun, bugün Halep'te muhaliflerin denetimindeki Ensari bölgesinde bir ilkokula düzenlediği "vakum bombalı" hava saldırısında da 10 kişinin öldüğü, 30 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

Ma'adi bölgesinde bir pazar yerine dün düzenlenen saldırıda da 25 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement