Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki İç Savaş

HALEP / Şam Cephesine (Cephe eş-Şamiyye) bağlı birliklerin Halep'in kuzeyinde ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 20 terör örgütü DAEŞ üyesini öldürdüğü bildirildi.

31.05.2015 00:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HALEP/ Şam Cephesine (Cephe eş-Şamiyye) bağlı birliklerin Halep'in kuzeyinde ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 20 terör örgütü DAEŞ üyesini öldürdüğü bildirildi.

Şam Cephesinin basın sorumlularından Hüseyin Nasır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü DAEŞ'in Halep'in kuzeyindeki Mari ilçesinin güneyinde yer alan Hasiye, Hassin, Gırnat, Um Kura ile Hasacik köylerinin kontrolünü sağladığı ve bölgede şiddetli çatışmaların yaşandığını söyledi.

Şam Cephesinin DAEŞ'in ele geçirdiği köylere ağır silahlarla operasyon düzenlemesi sonucunda Gırnat ve Um'ul Kura köyünün kontrolünün tekrar sağlandığını belirten Nasır, "Halep'in Şeyh Nacar Sanayi bölgesi ile Mari'in güneyindeki köylerde terör örgütü DAEŞ ile Şam Cephesine bağlı birlikler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Muhalifler çıkan çatışmalarda 20 DAEŞ üyesini öldürdü" dedi.

Şam Cephesine bağlı birliklerin Mari ilçesinin güneyinde DAEŞ'in olduğu yerlere havan topu ve hafif silahlarla saldırdığını kaydeden Nasır, "Muhalifler ne zaman kuzeyde rejim güçleri karşısında ilerleme kaydederse, DAEŞ'te bölgede rejim güçleriyle çatışacağına muhaliflere saldırıyor" ifadesini kullandı.

- DAEŞ, Tedmur askeri cezaevini havaya uçurdu

Bu arada Humus medya merkezi, terör örgütü DAEŞ'in Humus'un doğusunda denetimini sağladığı antik Tedmur (Palmira) kentindeki Tedmur askeri cezaevini patlayıcılarla yıktığını duyurdu.

DAEŞ'in kentteki askeri güvenlik şube binasını da iki gün içerisinde yıkacağını ve çevredeki halkı uyardığını dile getiren medya merkezi, orduya ait savaş uçaklarının kente belli aralıklarla saldırdığı ve saldırılarda sivillerin yaralandığını aktardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement