Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki İç Savaş

Esed rejiminin abluka altında tuttuğu Şam kırsalındaki Doğu Guta'da çok sayıda kişinin kuyu suyu içmek zorunda kaldığı için Hepatit A virüsüne rastlandığını bildirildi.

14.07.2015 00:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esed rejiminin abluka altında tuttuğu Şam kırsalındaki Doğu Guta'da çok sayıda kişinin kuyu suyu içmek zorunda kaldığı için Hepatit A virüsüne rastlandığını bildirildi.

Doğu Guta Sağlık Bürosu Üyesi Doktor Ahmed el-Mısri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, elektrik ve su hizmetinin verilmediği bölgede büyük bir dramın yaşandığını belirtti. Halkın çoğunlukla sağlıklı olmasa da içme ve temizlikte kullanmak üzere kuyu suyuna başvurduğuna işaret eden Mısri, yaklaşık 700 bin nüfuslu bölgede vatandaşların, kuyu suyunu evlerine ulaştırmak için her gün uzun mesafeler katetmek zorunda kaldığını ifade etti.

Ahmed el-Mısri, su kıtlığına çare bulmak için açılan kuyuların çoğunun suyunun içilebilir olmadığını vurgulayarak, "750'den fazla kişide Hepatit A virüsü tespit ettik, çok sayıda kişi de kuyu suyu içtikleri için ishal ve karın ağrısından şikayet ediyor" dedi.

Mısri, Birleşmiş Milletlerin biran önce soruna çözüm bulmasını istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement