Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki İç Savaş

Suriye'deki muhalif gruplardan Ahrar'uş Şam Hareketi, Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge kurulması girişimini memnuniyetle karşıladığını açıkladı.

12.08.2015 02:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'deki muhalif gruplardan Ahrar'uş Şam Hareketi, Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge kurulması girişimini memnuniyetle karşıladığını açıkladı.

Hareketten yapılan yazılı açıklamada, "Güvenli bölge, Türkiye'nin ulusal güvenliğinin korunması için önemli bir ihtiyaç teşkil ediyor ve terör örgütleri DAEŞ ile PKK'nın terör ve ayrılıkçı projelerinin yolunu kesecektir" denildi.

Güvenli bölge projesinin insani, askeri ve siyasi açıdan olumlu etkilerinin olacağı ve iki ülkenin (Türkiye ve Suriye) çıkarlarına hizmet edeceği kaydedilen açıklamada, bu projenin, Suriye devriminin başlamasından itibaren uluslararası toplumun suskunluğu önünde rejim tarafından vahşice ve sistematik bir şekilde öldürülen halkın talebi olduğuna işaret edildi.

Güvenli bölge projesinin gecikmesinin, on binlerce Suriyelinin ölümüne ve ülkede geriye kalan alt yapının büyük zarar görmesine neden olduğu kaydedilen açıklamada, "Esed rejiminin mezhepçi politikası ve terör örgütü DAEŞ'in yaptıkları, Suriye'yi uluslararası çatışma sahasına ve vekaleten savaşa dönüştürdü" ifadesi kullanıldı.

Türkiye'nin Suriye sorununa yönelik siyaseti "akıllıca" olarak nitelenen ve bu nedenle de devrimin en önemli müttefiği haline geldiğine işaret edilen açıklamada, Türkiye ve Suriye halkının aynı iç ve bölgesel sorunlara karşı mücadele ettiği ve sonuncusunun da devrim ile Türkiye'nin güvenliği ve istikrarını tehdit eden gerçek bir tehlikeye dönüşen, Suriye devrimi tarihinin en büyük felaketi terör örgütü DAEŞ ile mücadele etmek olduğu kaydedildi.

Açıklamada, güvenli bölge projesinin, Suriye'nin kuzeyinde vatandaşların insani durumunun iyileştirilmesini, sığınmacıların çoğunun tekrar ülkelerine dönmesini ve devrim düşmanlarına karşı koymasını amaçlayan yaşamsal bir proje olduğu belirtildi.

Suriye rejiminin ülkeyi mezhep esasına dayalı bölerek İran'a teslim etme niyetinin bulunduğu dile getirilen açıklamada, silahlı gruplara Suriye'nin tamamında kaynaşma ve koordineli olma çağrısı yapılarak, sorunun ve tehdidin sadece bir bölgeyle sınırlı olmadığına işaret edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement