Suriye'deki İç Savaş Mağdurlarına Gıda ve Giysi Yardımı - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki İç Savaş Mağdurlarına Gıda ve Giysi Yardımı

Bursa'da, Yıldırım Belediyesi ve Bursa İHH İnsani Yardım Derneğinin öncülük ettiği kampanyaya 10 tır dolusu gıda malzemesi, giysi ve battaniye bağışlandı İnsani yardım malzemeleri, Suriye'deki iç savaş mağdurlarına ulaştırılmak amacıyla tırlarla bu ülkeye yollandı.

17.01.2015 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıldırım Belediyesi ile Bursa İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği öncülüğünde düzenlenen kampanyada toplanan gıda malzemeleri, giysi ve battaniyeler, 10 tıra yüklenerek Suriye'deki iç savaş mağdurlarına gönderildi.

Sinandede Mahallesi'ndeki Çakıllı Küme Camii önünde, Yıldırım Kent Konseyi, Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) ve Yıldırım Muhtarlar Derneğinin de destek verdiği kampanyada toplanan insani yardım malzemelerinin gönderilmesinden önce tören yapıldı.

Törende konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Her Evden Bir Battaniye" sloganıyla başlattıkları çalışmada büyük destek gördüklerini söyledi.

Her zaman mazlumların yanında olduklarını vurgulayan Edebali, "Çocuklar üşümesin diye bu battaniyeleri gönderiyoruz. Sadece battaniye göndermiyoruz. Yıldırımlılar, hiç tanımadıkları, hiç görmedikleri o mazlum insanlara, yaşlılara, kadınlara, çocuklara ve savunmasız insanlara hem sevgilerini hem de dualarını gönderiyor. Dayanışmanın en güzel örneğini ortaya koydular. Yıldırımlılar adına, emeği geçen tüm kardeşlerimize çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

Bursa İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Kaptan ise Suriye'de yaşananlar karşısında insan hakları savunucularına çağrıda bulundu.

Onların, bu ülkedeki zulümlere sessiz kaldığını savunan Kaptan, şunları kaydetti:

"Vicdanlarınız ne zaman sızlayacak? Doğu Türkistan'da, Filistin'de, Ortadoğu'da akan kanlara ne zaman dur diyeceksiniz? Bir gün gelecek, demokrasi size de lazım olacak. Bu vesileyle hamdolsun burada 10 tırımız dualarla yola çıkacak. Bir tırın içinde sadece 7 bin battaniye var. Suriye'ye, 70 bin battaniyenin de içinde bulunduğu 250 ton giyecek ve gıda yardımı gönderiyoruz. bu u kampanyaya destek olan ve özellikle örnek olması hasebiyle Yıldırım'ı ve Yıldırım halkını, tüm katılımcı kurumları tebrik ediyorum. Bundan sonra da yardımlar için Allah'ın izniyle gayretlerimiz devam edecek."

AK Parti Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu ve Mustafa Öztürk ile bir grup vatandaşın katıldığı törende, dua edildikten sonra tırlar yola çıkarıldı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki İç Savaş Mağdurlarına Gıda ve Giysi Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement