Suriye'deki İlk Eğit-Donat Birliğinde Bir Şok Daha! 5 Kişi Öldü - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki İlk Eğit-Donat Birliğinde Bir Şok Daha! 5 Kişi Öldü

Suriyeli muhaliflerden eğit-donat programına katılarak Suriye'ye giden ilk birlikten 8 kişi daha Nusra Cephesi tarafından alıkonuldu, 5 kişi öldü ve 16 kişi yaralandı.

31.07.2015 13:11  Güncelleme: 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriyeli muhalif savaşçılardan IŞİD ve Esad rejimine karşı koyması amacıyla eğit-donat programına katılarak Suriye içlerine giden ilk birlikten 8 kişi daha Nusra Cephesi güçleri tarafından alıkonuldu, 5 kişi öldü ve 16 kişi yaralandı.

SURİYE İŞLERİNE GEÇMEYE BAŞLADILAR

ABD ve Türkiye tarafından ortaklaşa hazırlanan eğit-donat programına katılan Suriyeli muhalif savaşçılardan 54'ü, temmuz ayı başında programı tamamladıktan sonra 13 Temmuz'da Suriye içlerine geçmeye başlamıştı.

GÜVENLİ BÖLGEYE YERLEŞTİLER

Çoğunluğu Türkmen olan söz konusu ilk grup, Suriye'nin kuzeyindeki Halep vilayetinde Azez ilçesine bağlı Malikiye beldesinde konuşlanmıştı. Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı ve IŞİD'in elindeki Soran beldesinin yakınında güvenli bir bölge olduğu için birliğin yerleşmesi için burası uygun görülmüştü.

18 KİŞİ NUSRA CEPHESİ TARAFINDAN ALIKONULDU

Geçen gün, birliğin Türkmen komutanı Albay Nedim Hasan ve yardımcısı ile emirlerindeki 18 savaşçı, Nusra Cephesi güçlerince alıkonulmuştu.

ÖSO DEVREYE GİRDİ

Birliğin serbest bırakılması için Nusra Cephesi'nin ikna edilmeye çalışıldığı, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) müzakereler için devrede olduğu ifade edilmişti.

BİRLİKTEN 5 KİŞİ ÖLDÜ, 16 YARALI VAR! 8 KİŞİ DE ELLERİNDE

Güvenilir yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, birlik ve Nusra Cephesi arasında çıkan çatışma sonucu, birlikten 5 kişi öldü, 16 kişi yaralandı ve 8 kişi daha Nusra Cephesi tarafından alıkonuldu.

KOALİSYON GÜÇERİ NUSRA CEPHESİ'Nİ DE VURDU

Koalisyon güçlerine ait insansız hava araçlarının da Nusra Cephesi'ne ait karargahlara saldırı düzenlediği ve yaralananlar olduğu bildirildi.

ABD'NİN NUSRA'YA SALDIRILARI ARTTI

Nusra Cephesi, El Kaide terör örgütü ile olan bağı sebebiyle ABD'nin terör örgütleri listesinde bulunuyor.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, Eylül 2014'ten bu yana Halep ve İdlib'teki Nusra Cephesi'ne ait karargahlara aralıklarla saldırı düzenliyor. Son olarak dün koalisyon güçleri, İdlib'in kuzeyinde yer alan Akrabat köyü ile Darkuş kasabasında Nusra Cephesi'ne ait merkezleri vurmuştu.

EĞİT-DONAT PROGRAMI

Eğit-donat programı, Suriyeli muhaliflerin temel askeri yeteneklerini ve organizasyon kabiliyetlerini artırarak, kendilerini ve ellerindeki bölgeleri daha iyi koruyabilmelerini, terör örgütü DAEŞ'in zayıflatılmasını ve nihayetinde yenilgiye uğratılmasını hedefliyor. Türkiye, programın hedeflerinden birinin de muhaliflerin Esed rejimine karşı koyulması olduğunu vurgulamıştı.

Programın Türkiye ayağıyla ilgili mutabakat, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass tarafından 19 Şubat'ta Ankara'da imzalanmıştı.

Suriye\'deki İlk Eğit-Donat Birliğinde Bir Şok Daha! 5 Kişi Öldü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki İlk Eğit-Donat Birliğinde Bir Şok Daha! 5 Kişi Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (32)

  • Zayen: Tc nin bütün hamleleri fiyasko olacak! Pişman olduğunda iş işten geçmiş olacak 74 88 Yanıtla
  • Gariban Türk askeri: Türkiye kendi zavallı yazık askerlerini eğitmiyor bu avantajları nasıl eğitsin 58 24 Yanıtla
  • london: gotumle gulesim var :))))) 64 4 Yanıtla
  • Ahmet: yasasin ypg ve cesur savascilari 38 28 Yanıtla
  • Delete: Herhalde girip bağırıyorlar şehitler Ölmez vatan bölünmez el nusrada küfür sanıp sıkmış 57 7 Yanıtla
  • adanalı: Ypg ypj dışında kimse baş edemez bu Müslüman kılığına girmiş kafirlerle 31 17 Yanıtla
  • sizi halen sevmeye calisan bir kürd..: Ahhaaa..keyfim hoş oldu.... 32 9 Yanıtla
  • robar: turkmen kim ki eline silah verip savastiriyorsunuz?irakta-suriyede isidden karilarini birakip kactilar,suan telaferde satiliyorlar 40 0 Yanıtla
  • D I L B I R İ N: türkiyenin eğittiği cahiller ;)))) 29 5 Yanıtla
  • Adalet: Analar aglasin yuvalar yikilsin. devlette guc, iktidar ve buyukluk desin. olenler geri gelecekmi, getireceklermi. hicbir sey onlari geri getiremez. aglamaya devam bu sorunun cozulecegi yok... 32 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kars'ta Silah Ticareti Operasyonu: 2 Silah Ele Geçirildi, 2 Şüpheli Gözaltına Alındı
    15:15 Kars'ta Silah Ticareti Operasyonu: 2 Silah Ele Geçirildi, 2 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Kars'ta yasa dışı silah ticaretini engellemek amacıyla düzenlenen operasyonda, biri tam otomatik uzun namlulu olmak üzere 2 silah ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, M.S.C. (35) ve M.M.Y. (30) isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, yasa dışı üretim olan uzun namlulu tam otomatik silah ile av tüfeği, şarjör ve 45 fişek ele geçirildi.

  • Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi
    15:15 Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi

    Şırnak Belediyesi, 2 arazöz, kamyon ve kanal görüntüleme aracı minibüsünü filosuna kattı. Belediye Başkanı Mehmet Yarka, araçları inceledi. Yarka, halka daha kaliteli hizmet verebilmek için filolarına 4 yeni araç kazandırdıklarını söyledi. Şırnak Belediyesi'nin araç sayısı 140'a yükseldi.

  • Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı
    15:13 Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı

    Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Haftası kapsamında Kent Meydanı'nda fidan dağıtımı gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve orman personeli, vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıttı. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.

  • Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı
    15:12 Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı

    Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Adana İl Müftülüğü ile işbirliği yaparak camilerde 'siber dolandırıcılık' konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, merkezi sistemle kentteki camilere gelen yaklaşık 383 bin kişiye vaaz vererek, internet ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulundu. Ayrıca Taşçı, sahte ilanlar ve telefon dolandırıcılığı konusunda da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.


Advertisement