ABD Genelkurmay Başkanı: IŞİD Saldırıları Stratejik Hedefine Ulaştı - Son Dakika
Güncel

ABD Genelkurmay Başkanı: IŞİD Saldırıları Stratejik Hedefine Ulaştı

ABD Genelkurmay Martin Dempsey, "IŞİD'in, sığınacak limanı olmadığını bilmesini istedik ve bunu kesinlikle başardık." dedi.

23.09.2014 15:30  Güncelleme: 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, ABD'nin ve Arap ülkelerinin, Suriye'de IŞİD'in askeri mevzilerine düzenlediği hava saldırılarının, radikallere, vahşice saldırılarının karşılıksız kalmayacağını göstermek olan stratejik amacına ulaştığını söyledi.

"IŞİD'İN SIĞINACAK BİR LİMANI YOK"

Dempsey, Avrupa gezisinin ardından Washington'a dönerken uçakta bir grup gazeteciye yaptığı açıklamada, "IŞİD'in, sığınacak limanı olmadığını bilmesini istedik ve bunu kesinlikle başardık" dedi.

ARAP ÜLKELERİNİN DESTEĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

Martin Dempsey, hava saldırılarında Arap ülkeleri Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin verdiği desteğin önemine değinerek, Arap ülkeleriyle yapılan eşsiz koalisyonun ve ortaklığın, radikallere karşı geniş bir uluslararası kampanyanın zeminini hazırladığını bildirdi.

"IŞİD'E KARŞI MÜCADELE SADECE ABD'NİN DEĞİL"

Dempsey, Arap ülkelerinin rolünün, IŞİD'e karşı yürütülen savaşın, sadece ABD'nin mücadelesi olmadığını göstermek açısından zaruri olduğunu ifade ederek, Müslüman dünyasında söz konusu radikallerin neden alt edilmesi gerektiği yönünde bilgilendirme kampanyası düzenlenmesi gerektiğini dile getirdi.

ULUSLARARASI DESTEK İSTEDİ

ABD Genelkurmay Başkanı ayrıca doğrudan askeri desteğin yanı sıra IŞİD'e giden maddi ve ideolojik desteğin kesilmesi yönündeki uluslararası kampanyaya destek verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

ABD HAVA SALDIRILARINA BAŞLADI

Bahreyn, Katar, Suudi Arabistan, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin de katılımıyla ABD, bugün Suriye'de IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırıları başlattı.

ABD Genelkurmay Başkanı: IŞİD Saldırıları Stratejik Hedefine Ulaştı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD Genelkurmay Başkanı: IŞİD Saldırıları Stratejik Hedefine Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • izmitli: neden doğru söyleyeni pkk lı yapıyorsunuz. demekki pkk doğruluktur 8 2 Yanıtla
  • kekowa: Scutt ve güdümlü füzeyle vurun :)))) 3 2 Yanıtla

Advertisement