Suriye'den Atılan Roket Reyhanlı'ya Düştü, Suriye Top Atışına Tutuldu- Yeniden - Son Dakika
Güncel

Suriye'den Atılan Roket Reyhanlı'ya Düştü, Suriye Top Atışına Tutuldu- Yeniden

Suriye\'den Atılan Roket Reyhanlı\'ya Düştü, Suriye Top Atışına Tutuldu- Yeniden

Sayın Yazıişleri müdürlerine 'Suriye'den atılan mermi Reyhanlı'ya düştü: 2 yaralı' başlıklı haberimizi gelişmeler nediyle toparlayıp yeniden geçiyoruz.

25.03.2015 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sayın Yazıişleri müdürlerine

'Suriye'den atılan mermi Reyhanlı'ya düştü: 2 yaralı' başlıklı haberimizi gelişmeler nediyle toparlayıp yeniden geçiyoruz.

-------------

YENİDEN

HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki 4'üncü Hudut Bölük Komutanlığı'nın 200 metre yakınına, gece Suriye ordusu tarafından atılan bir roket veya füzenin düşmesi sonucu meydana gelen patlamanın ardından, angajman kuralları çerçevesinde topçu atışıyla karşılık verildi. Hatay Valiliği'nin 2 kişinin yaralandığını bildirdiği patlamayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise yaralı sayısının 5 olduğu vurgulandı.

Gece saat 02.30 sıralarında Suriye sınırına 3 kilometre uzaklıktaki Reyhanlı İlçesi'nin Bahçelievler Mahallesi'ndeki dere yatağında büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın, 4'üncü Hudut Bölük Komutanlığı'na yakın bir bölgede meydana gelmesi nedeniyle çok sayıda jandarma ve polis ekibi sevk edildi.

GENELKURMAY: TOP ATIŞIYLA KARŞILIK VERİLDİ

Dere yatağında 15 metre çapında, 7 metre derinliğinde büyük bir çukur oluşturan patlamayla ilgili ekipler çalışma yaparken, Hatay Valiliği patlamanın Suriye tarafından geldiği değerlendirilen top ya da havan mermisinden kaynaklandığını, olayda da 2 kişinin hafif yaralandığını açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı ise bugün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada patlamanın Suriye ordusunca atılan roket ya da füzeden kaynaklandığını ve 5 kişinin hafif şekilde yaralandığını bildirdi. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Suriye Ordusu ile muhalif gruplar arasında meydana gelen çatışmalar esnasında, Suriye ordusu tarafından muhaliflere yapılan ağır silah atışları esnasında, bir adet roket/füze, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi merkezinin hemen doğusuna düşmüştür. Olayda herhangi bir can kaybı olmamış, bununla birlikte roket/füzenin patlaması sonucu meydana gelen cam kırıklarından 5 vatandaşımızın hafif şekilde yaralandığı bilgisi alınmıştır. Söz konusu roket/füzenin düştüğü mevkii, Hatay 2'nci Hudut Alayı Narlıca 2'nci Hudut Taburu Reyhanlı 4'üncü Hudut Bölüğü'nün 200 metre kadar batısıdır. Bu nedenle, patlama sonucu etrafa yayılan taş ve toprak parçalarının tesiri ile anılan bölüğün ziyaretçi salonunun tavanı çökmüş, bina camları kırılmış, iki askeri aracın kaporta ve karasöründe hasar meydana gelmiştir. Merminin düştüğü yerde 15 metre genişliğinde, 7 metre derinliğinde bir çukur oluştuğu belirtilmiştir. Angajman kuralları çerçevesinde, Yayladağı Dağardı Hudut Karakolu'nda konuşlu 2 adet 155 mm Fırtına Obüsü ile 25 Mart 2015 saat 05.25'te, Suriye'de rejime ait bir topçu mevziine atış yapılarak karşılık verilmiştir. Gelişmeler dikkatle takip edilmekte olup, topraklarımıza mermi düşmesi durumunda, angajman kuralları çerçevesinde misliyle mukabelede bulunulmasına devam edilecektir."

4'ÜNCÜDEN ALLAH KORUSUN

Patlamanın çevreye verdiği hasar ise havanın aydınlanmasıyla ortaya çıktı. Olay yerine 50 metre uzaklıkta oturan Ali Diptuku, gece büyük bir gürültüyle uyandıklarını belirterek, patlama olduğunu anlayınca hemen 8 kişilik ailesini akrabalarına gönderdiğini söyledi. Korku dolu bir gece geçirdiklerini, patlamada evinin pencere ve kapılarının hasar gördüğünü belirten Diptuku, "Cilvegözü Sınır Kapısı'nda 11 Şubat 2013'te meydana gelen patlamada olay yerinin yakındaydım. 11 Mayıs'taki patlamada da belediye binasının yakınlarındaydım. Evimizin yakınına düşen bombayla 3 oldu. Allah korusun, bakalım 4'üncüde ne olacak?" diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Halil Kılıç ise patlamanın çok şiddetli olduğunu ve evinin camlarının kırıldığını söyledi. Ahmet Efe de sabah bakkalını açtığında patlamanın zararıyla karşılaştığını söyledi. - Hatay

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suriye'den Atılan Roket Reyhanlı'ya Düştü, Suriye Top Atışına Tutuldu- Yeniden - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement