Suriye'den Dönen Kardeşlere Hapis - Son Dakika
Güncel

Suriye'den Dönen Kardeşlere Hapis

Suriye\'den Dönen Kardeşlere Hapis

İngiltere'de ilk kez muhaliflerin safında savaşmak için Suriye'ye giden iki kişi, dönüşte hapis cezası aldı.

27.11.2014 09:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Londra'nın doğusunda yaşayan İngiliz vatandaşı Muhammed Nawaz (30) ve 23 yaşındaki kardeşi Hamza, muhaliflerin askeri kampına katılmak için gittikleri Suriye'den ülkelerine döndü. Kardeşler, İngiltere'de 'terörist eğitimi için kullanılan bir yere katılmaya çalışmak' suçundan yargılandı. Hamza 3, Muhammed ise 4,5 yıl hapis cezası aldı.

Mahkeme, kardeşlerin muhaliflerin askeri kampına katılmaya çalıştıklarını kabul etse de katılıp katılmadıkları hakkında net bir karar veremedi.

2013 eylülünde yakalanan kardeşlerden Muhammed Nawaz, Kalaşnikof tüfek mermisi taşımaktan dolayı da ceza aldı.

İngiliz polis teşkilatı Scotland Yard, iki kardeşin Suriye'den döndükten sonra 'terör' suçlamasıyla ceza alan ilk İngiliz vatandaşları olduğunu açıkladı.

Savaşan muhaliflere katılmak için Suriye ve Irak'a giden yaklaşık 500 İngiltere vatandaşının olduğu ve bunların yarısının ülkelerine geri döndüğü tahmin ediliyor.

24 Kasım Pazartesi günü İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May,  ülkesinin tarihindeki en büyük terör tehdidi altında olduğunu söylemişti. May, 2005'te Londra'da 52 kişinin öldüğü intihar saldırılarından beri 40 büyük planı engellediklerini açıkladı.

Kaynak: Ajanslar

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel Suriye'den Dönen Kardeşlere Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement