Suriye'den Gelmesi Beklenen "Göç" Dalgası - Son Dakika
Güncel

Suriye'den Gelmesi Beklenen "Göç" Dalgası

Suriye\'den Gelmesi Beklenen "Göç" Dalgası

Binlerce Suriyelinin Türkiye'ye doğru hareket ettiği iddiasına rağmen, Öncüpınar Sınır Kapısından Suriye'ye gidenlerin sayısının gelenlerden daha fazla olduğu bildirildi.

13.11.2014 11:13  Güncelleme: 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'de Esad rejiminin muhaliflerin üzerinde baskı kurması nedeniyle binlerce Suriyelinin Türkiye'ye doğru hareket ettiği iddiasına rağmen, Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye gidenlerin sayısının gelenlerden daha fazla olduğu bildirildi.

Bazı yabancı medya kuruluşları ile ulusal haber kanallarında Suriye'nin Halep kentinde Beşşar Esad yönetiminin muhalifler üzerinde baskı oluşturması nedeniyle Türkiye sınırına binlerce kişinin akın ettiği iddiasına karşın, Halep'e en yakın sınır kapısı olan Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı'nda ise olağanüstü bir durum yaşanmadığı gözlendi. Pasaportuyla Türkiye'ye giriş çıkış yapan Suriyelilerde geçen aya göre istatistiklerde bir artış yaşanmadığı bildirildi. Pasaportu bulunan ve ülkelerine giden Suriyelilerin sayısında artış yaşanırken, ülkelerinden Türkiye'ye gelen Suriyelilerin fazla olmadığı öğrenildi. Türkiye'den aldıkları eşyaları ülkelerine götüren Suriyelilerin, eşyaları taşımakta zorluk çektikleri gözlendi. Türkiye'de hayatını kaybeden Suriyeliler ise, cenaze araçları ile Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden ülkelerine götürülüyor. Öncüpınar Sınır Kapısı'nda giriş ve çıkışların rutin bir şekilde sürdüğü bildirildi. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Suriye'den Gelmesi Beklenen 'Göç' Dalgası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement