Suriye'den Türk F-16'larına Taciz - Son Dakika
Güncel

Suriye'den Türk F-16'larına Taciz

Suriye\'den Türk F-16\'larına Taciz

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye'nin füze sistemiyle Türk F-16'larını taciz ettiğini, Türk sınırına yakın bir bölgeye helikopter gönderdiğini duyurdu.

16.04.2015 21:36  Güncelleme: 22:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye sınırında devriye uçuşu yapan 2 adet F-16'nın Suriye'de konuşlu füze sistemleri tarafından taciz edildiğini, bununla birlikte bir Suriye helikopterinin sınıra yaklaşması üzerine bölgeye 2 adet F-16 gönderildiği, helikopterin de sınıra 2 deniz mili kala geri döndüğünü duyurdu.

FÜZELERLE TACİZ

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, 'Hatay-Osmaniye-Gaziantep bölgesinde 'Hava Muharebe Devriye Görevi' icra etmekte olan 2 adet F-16 uçağımıza, Suriye'de konuşlu SA füze sistemleri tarafından 07.27 - 07.34 saatleri arasında toplam 2 dakika 2 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulmuştur. Türkiye-Suriye hudut bölgesinde 'Hava Muharebe Devriye Görevi' icra eden 2 adet F-16 uçağımız, Suriye'ye ait bir adet MI-8 helikopterinin, Karbeyaz-Hatay güneyinde sınırımıza doğru yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirilmiş, ancak Suriye'ye ait söz konusu hava aracı, sınırımıza iki deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaşmıştır' denildi.

151 SURİYELİ VE BİR TÜRK SINIRDA YAKALANDI

Sınırda gelişen olaylarla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan bir başka açıklamada ise, gün içerisinde yası dışı yollardan Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan 151 Suriyeli ve bir Türk'ün yakalandığı belirtildi. Ayrıca, hudut hattında 4 bin 127 karton sigara, 319 kilogram muhtelif gıda maddesi, 58 adet muhtelif araç parçası, 17 adet cep telefonu, 3 adet elektrikli cihaz, 40 adet muhtelif askeri giysi, 35 adet büyükbaş ve küçükbaş hayvanın ele geçirildiği bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suriye'den Türk F-16'larına Taciz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • cusur: Yarin küçük eniste bir aciklama yapar kimse gücümüzü test etmeye kalkmasin 17 2 Yanıtla
  • fenerli: f16 mı kaldı allah aşkına en eski savaş uçaklarından abd neler kullansın siz hala f-16 kullanın 6 3 Yanıtla
  • Boşnak: Biz onların toprağına tecavüz onlerın dokunuşu taciz oluyor ne kadarda adaletli değilmi bu zihniyet hayra alamet değil 6 2 Yanıtla
  • cemşit: bu haber sitesinde bazı yorumculara bakıyoruz türkiye dışında herkesle dost olan bir güruh var , merak ediyoruz bunlar nereli ve bunlar kim 2 5 Yanıtla
  • urfali hasan: Suriye hem savas icerisinde hemde bizi taciz ediyorlar vay be helal olsun 4 1 Yanıtla
  • yuh: yahu habire kitliyor bi kerede bizimkiler kitlesin anlayana 4 0 Yanıtla
  • TATAR: TÜRKİYENİN BU SAVAŞA GİRMESİ 3 ÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI DEMEKTİR 4 0 Yanıtla
  • cemşit: bu olay itin aslana havlaması gibi bir şey 2 1 Yanıtla
  • 1: Dedikodu yapma len 3 0 Yanıtla
  • i tekin: Bizim suryenim ic işlereinde ne işimiz var ve hakımız var karışmaya 0 0 Yanıtla

Advertisement