Suriye'den Kaçan Kürtler Geri Dönmeye Başladı - Son Dakika
Güncel

Suriye'den Kaçan Kürtler Geri Dönmeye Başladı

Suriye\'den Kaçan Kürtler Geri Dönmeye Başladı

Suriye'de Kürtlerin denetiminde bulunan Rojava bölgesinden iç savaş sırasında kaçarak Türkiye'ye gelenlerin bir kısmı, Cizre'den Suriye'ye geri dönmeye başladı.

13.09.2014 13:44  Güncelleme: 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'de Kürtlerin denetiminde bulunan Rojava bölgesinden iç savaş sırasında kaçarak Türkiye'ye gelenlerin bir kısmı, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nden Suriye'ye geri dönmeye başladı.

Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle Kürtlerin denetiminde bulunan Rojava bölgesinden kaçarak Türkiye'ye gelen Kürtlerden bazıları evlerine geri dönmeye başladı. Şırnak ve çevresine yerleşen Kürtler, geri dönmek için Cizre Kaymakamlığı ile Emniyet Müdürlüğü'ne başvurup geri dönmek istediklerini dile getirdi. Bunun üzerine gerekli izinleri çıkarılan dönmek isteyenler otobüs ve minibüslerle Cizre'den Suriye'nin Kamışlı kentine açılan ve yıllar önce kapanan Cizre Sınır Kapısı'na götürüldü. Burada askerlerin denetiminde işlemleri yapılan dönenler, tel örgüleri aşıp Suriye tarafında geçip Andiver Köyü'ne giriş yaptı.

Türk askerinin geçişler sırasında sınır kesiminde geniş güvenlik önlemleri aldığı belirtildi. Sınırın karşı tarafında ise YPG'lilerin olduğu görüldü. Yetkililer, son dönemlerde Rojava bölgesinden gelenlerin dönüşlerinin arttığını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suriye'den Kaçan Kürtler Geri Dönmeye Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement