Suriye'den Kilis'e 2 Roket Daha Atıldı, TSK Anında Karşılık Verdi - Son Dakika
Güncel

Suriye'den Kilis'e 2 Roket Daha Atıldı, TSK Anında Karşılık Verdi

Sabah 3 roketin düştüğü Kilis'e akşam saatlerinde 2 roket daha atıldı. Roketlerin bir binaya isabet etmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi de yaralandı. TSK saldırıya anında karşılık verdi.

05.05.2016 18:13  Güncelleme: 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden Sabah saatlerinde 3 Katyuşa roketinin atıldığı ve 4 kişinin yaralandığı Kilis'e yine roket atıldı. Saat 17.00 sıralarında Suriye tarafından atılan 2 Katyuşa roketi Demirciler Mahallesi'ne düştü.

6 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞU ÖLDÜ

Roketlerin infilak etmesi üzerine sağlık ve kurtarma ekipleri patlamaların olduğu bölgeye gönderildi. Roketlerin birinin bir apartmana isabet etmesi sonucu 6 yaşındaki Nisa Döne Sezer adlı çocuk öldü, 10 kişi de yaralandı.


KİLİS'E BU GÜNE KADAR 71 ROKET ATILDI

Kente atılan roket sayısı 71'e yükseldi.

SABAH DA SALDIRI OLDU

Ocak ayından bu yana Suriye tarafından atılan roketlerin hedefinde olan Kilis, bu sabah da güne patlama sesleriyle uyandı. Saat 07.50 sıralarında Suriye'den atılan ilk roketatar mermisi Yaşar Aktürk Mahallesi'ndeki asri mezarlık yakınlarında boş araziye düşerek patladı. İkinci roketatar mermisi de aynı mahallede Ekrem Çetin konutlarının bulunduğu bölgeye isabet ederek infilak etti. Büyük paniğe yol açan patlamalarda çok sayıda ev ve araçta hasar oluştu, 1'i polis 2 kişi yaralandı. Sağlık durumları iyi olan yaralılar, kaldırıldıkları hastanede tedaviye alındı.


ESNAF KEPENK KAPATTI

Saatler 08.40'ı gösterdiğinde atılan üçüncü roketatar mermisi ise Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Mahallesi'nde boş araziye düşerek infilak etti, yaralanan olmadı.

Yaşananlara öfkelenen vatandaş can güvenliklerinin sağlanmasını isterken, esnaflar da tepki için kepenk açmadı.


ROKET MERMİSİNİN 21'İNCİ KURBANI KÜÇÜK NİSA OLDU

Diken üzerinde olan Kilis'te saatler 17.02'yi gösterdiğinde yine Suriye'deki IŞİD mevzilerinden atılan 2 roketatar mermisi Demirciler ve Şıhlar Mahallesi'ne düştü. Kimsenin yaralanmadığı patlamalarda evlerde ve araçlarda hasar oluştu.

Bu tedirginliği üzerinden atamayan vatandaşların yaşadığı panik sürerken 2 dakika sonra Suriye tarafından atılan 2 roketatar mermisi daha Çaylak Mahallesi'ndeki yerleşim alanlarının bulunduğu bölgeye düştü. Patlamalarda 6 yaşındaki Nisa Döne Sezer adlı çocuk öldü, 8 kişi de yaralandı. Yaralılar, patlamanın ardından bölgeye giden sağlık ekipleri tarafından ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste tedavisi süren yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

OCAKTAN BU YANA 21 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Nisa Döne Sezer'in ölümüyle 18 Ocak'tan bugüne kadar Suriye'den atılan roket mermileriyle kentte yaşamını yitirenlerin sayısı da 21'e yükseldi. Suriye'den gelen mermilerle kentte 8'i Suriyeli 21 kişinin yaşamını yitirmesi, onlarca kişinin de yaralanması Kilis'te vatandaşların tepkisini iyice artırdı. Patlamaların yaşandığı bölgede toplanan kalabalık, seslerinin duyurulmadığı gerekçesiyle tepki gösterdikleri bazı gazetecilerin fotoğraf makinaları ile kameralarını kırdı.

20 IŞID'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ

Bu arada TSK, sınır hattındaki birliklerden radarla tespit edilen roketin atıldığı IŞİD hedeflerini, tank, fırtına obüsü ve çok amaçlı roketatarlarla ateş altına aldı. TSK'dan önce 5 örgüt üyesi öldürüldüğü yönünde açıklama geldi. Çok geçmeden yapılan ikinci açıklamada, saat 19:30'da Kazarmezra ve Dudiyan bölgelerindeki IŞİD mevzileri vurulduğunu ve 20 IŞİD'linin öldürüldüğünü açıklandı.

Suriye\'den Kilis\'e 2 Roket Daha Atıldı, TSK Anında Karşılık Verdi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'den Kilis'e 2 Roket Daha Atıldı, TSK Anında Karşılık Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • CELKKAN: HANİ HÜKÜMET HEPSİ DE KOLTUK SEVDASINDA HEPSININDE ALLAH BELASINI VERSİN, 25 2 Yanıtla
  • Kilis: Bu kilis halki harniden mal cikin sokaklara bu ne ya devletim umrindami siz olmussunuz 11 4 Yanıtla
    Kilis: Antepli mal ozaman geberin)) iyi oldu 5 0
  • DERUNİ: T.C.DEVLETİ FİİLEN YOK 9 1 Yanıtla
  • Aysun: Kilis kana bulaniyo aamlar 2 roket mermisi dye aciklama yapiyo daha ucaklar sinira girip vurmadan bilmeme .ne kadar işid etkisiz hale getieilsi dyo siz kimi landiriyonuz kimi uyuruyonuz zaten bu hükümet gerektigin den fazla uyuyor uyumaya devam etsinler kilis halki bir bir gidiyo 9 1 Yanıtla
  • bilal: karsilik vermeyin sayin saf ordum. atilmadan once vurun mevzileri.. bakin bu gune dek 71 roket dustu hangisini engelleyebildiniz. sanirim yaptiginiz topcu atesinde ramazan toplarini kullaniyosunuz 5 0 Yanıtla
  • ...: rus ucagını dusurdun ulkeye darbe yaptın ama ıkı tane terorıste boyun eğ muthıs. 4 1 Yanıtla
  • Mart: Kardesim orasi Kilis, Kilise degil !!!! 3 0 Yanıtla
  • Cuvaldız: Şu Mermiler Düşmeden Neden Atış Yapılmaz ? 3 0 Yanıtla
  • bozkurt: Yok su suclu bu suclu diye birbirniz ustune suc atacaginiza kendinize gelin ulke elden gidincede birbirnizi suclarsiniz. Kurtlar gucunu surusunden alir unutmayin birlik olma vakti olan lldu artik geri donus yokk !!! Ya bu devlet akpnin degil hepimizin . Tarihe bakip ders alin kurtulus savasina donmesin olay !!! 1 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement