Suriye'den Soma Aslangücü'ne Uzanan Başarı Öyküsü - Son Dakika
Güncel

Suriye'den Soma Aslangücü'ne Uzanan Başarı Öyküsü

Suriye'deki iç savaş nedeniyle ailesiyle Türkiye'ye yerleşen ve futbol yeteneğiyle göz dolduran 11 yaşındaki çocuk, Türkiye'de yeşil sahalarda top koşturabilmesi için Türk vatandaşlığına geçirildi.

22.11.2015 12:43  Güncelleme: 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'deki iç savaş nedeniyle ailesiyle Türkiye'ye yerleşen ve futbol yeteneğiyle göz dolduran 11 yaşındaki çocuk, Türkiye'de yeşil sahalarda top koşturabilmesi için Türk vatandaşlığına geçirildi.

Suriye'nin Hama şehrinden Türkiye'ye göç eden ve 1,5 yıldır Soma Aslangücü genç takımında oynayan Adem Allavi, Türk vatandaşlığına geçtikten sonra Adem Metin Türk ismini aldı.Çocuğun futbol hocası, Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu İstanbul Temsilcisi ve İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim görevlisi Alay Kesler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adem'in, savaş ortamında Suriye'de kalması uygun görülmediği için Türk futboluna kazandırılması amacıyla konfederasyon tarafından Türkiye'ye getirildiğini söyledi. Çok sayıda testten geçirilen çocuğun futbol yeteneğinin yaşıtlarından ileri seviyede olduğunun tespit edildiğini aktaran Kesler, "Adem ile tanıştıktan sonra bir ay antrenmana aldık, sonra dayanıklılık, sprint sürati, elpençe kuvveti gibi bazı fiziksel testlere tabi tuttuk. Adem'in oyun formatına baktık.15 ve 17 yaş kategorisindeki antrenmanlara çıkardık. Bunların hepsini başarınca gördük ki Adem çok yetenekli bir futbolcu" şeklinde konuştu.-Hedefi milli takımda oynamakKesler, küçük futbolcunun, Türkiye'de lisanslı sporcu olması için Türk vatandaşlığına sahip bulunması gerektiğinden AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün desteğiyle bu yönde bir başvuru yapıldığını dile getirerek başvurunun kabul edildiğini ve Adem'in Temmuz ayında Türk vatandaşı olduğunu bildirdi. Yaklaşık 1,5 yıldır Soma Aslangücü genç takımında oynayan Adem'e birçok takım ve kulüpten teklif geldiğini belirten Kesler, çocuğun iyi bir futbolcu olarak yetişmesi için çaba sarf ettiklerini kaydetti.Beş ay önce Türk vatandaşı olan Adem de Türkiye'yi çok sevdiğini ama Suriye'yi de çok özlediğini söyledi.Annesi, babası ve 3 kardeşi ile İstanbul'da yaşayan küçük futbolcu, "İlk hedefim Türk milli takımında oynamak, ikincisi ise Messi gibi iyi bir futbolcu olmak" dedi.

Suriye\'den Soma Aslangücü\'ne Uzanan Başarı Öyküsü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'den Soma Aslangücü'ne Uzanan Başarı Öyküsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement