Suriye'den Türkiye'ye Kaçak Geçmeye Çalışan Kadın Öldürüldü - Son Dakika
Güncel

Suriye'den Türkiye'ye Kaçak Geçmeye Çalışan Kadın Öldürüldü

Suriye\'den Türkiye\'ye Kaçak Geçmeye Çalışan Kadın Öldürüldü

Suriye'den kaçak olarak Türkiye'ye geçmek isteyen 30 yaşındaki Nezahat Celal, iddiaya göre görevli askerlerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti.

30.01.2015 00:25  Güncelleme: 01:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'de Kürtlerin denetimindeki Derik kentinde yaşadığı belirtilen ve mayınlı sınırdan kaçak olarak Türkiye'ye geçmek isteyen Suriye uyruklu 30 yaşındaki Nezahat Celal, iddiaya göre görevli askerlerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitirdi.

ASKERLER ATEŞ AÇTI

Olay, bugün saat 19.00 sıralarında Şırnak'ın Cizre İlçesi Suriye sınırında bulunan Uğur Köyü mevkiindeki keydana geldi. İddiaya göre Suriye'den mayınlı bölgeden Türkiye'ye geçmeye çalışan Nezahat Celal, sınır güvenliğini sağlayan askerlerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti. Askerlerin haber vermesi üzerine kadının cesedi ambulansla bölgeden alınarak Cizre Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Olayın duyulmasının ardından hastaneye Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret ile HDP İlçe Başkanı Ali Akdeniz ile DBP'liler geldi. Nezahat Celal'in cesedinin kesin ölüm nedeninin belirlenmesi içine Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği belirtildi.

EŞİ SAVAŞTAN KAÇIP TÜRKİYE'YE GELMİŞ

Bu arada öldürülen Celal'in eşinin daha önce Suriye'deki iç savaştan kaçarak geldiği Türkiye'de Mersin'in Tarsus İlçesi'ne yerleştiği, kadının da Tarsus'taki eşinin yanına gitmek için sınırı geçmeye çalıştığı öne sürüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suriye'den Türkiye'ye Kaçak Geçmeye Çalışan Kadın Öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (27)

  • M.t: Her ne olur ise olsun insan ayırmam ama siz kürtler bu vatana siz ve sizin gibiler art niyet düşündügünüz sürece hep böyle sedyelerde ancak ya hastahanelerin açil servislerine yada morğlarına gireceksiniz.. 43 46 Yanıtla
  • V: KARDEŞİM SINIR BABANIZIN YOL GEÇEN HANI DEĞİL. ELBETTE ASKER GEREĞİNİ YAPACAK KATILIYORUM 23 7 Yanıtla
  • sezer: yapacak bişey yok kaçak girmeseymiş kürtlerin herşeyi kaçak adam gibi yaşayın 18 9 Yanıtla
  • Türk: İyi olmuş zaten faydalı biri olsa kaçak girmez sınırların güvenliği dahada arttırılmalı 17 8 Yanıtla
  • mutlu imer: ARKADAŞ ELLERİNE SAĞLIK SINIRI KAÇAK GEÇMEYİ BOŞVER SINIRA YASAL BÖLGEYE YAKLAŞANIGEBERTİCEN BUKADAR. . . . ALLAH SENDEN RAZI OLSUN ASKERİMMMM 16 5 Yanıtla
  • AKPKK-iSiD-MEHMETCiK-POLiSDOSTTUR: isid Ceteleri Tren Yolu Altgecitten Ellerini Kollarini Sallayarak TR Torpagina Gecerken Asker Ozaman Nediye Vurmadi izlemeklen Yetindi Yane Mehmetcigin Gücü??? Sadece Bir Kadinami Yetiyo???Yuuhhhh AKPKK, MEHMETCIKTE POLISTE iSiDCi Oldular. . . 10 11 Yanıtla
  • Deli: Öldürmekten başka çözüm yokmuydu?Sıradan bir vatandaş ise yazık olmuş. . 11 8 Yanıtla
  • Deli: Yazık. . Allah rahmet eylesin. . 16 2 Yanıtla
  • Thunder_River: . . . Amerika Meksika sınırında hergün yüzlerce kaçak yakalanır. Hiçbiri öldürülmez. Yakalananlar ülkelerine geri gönderilir. İşin içine ölüm girdimi kimse haklılığı savunamaz. Savunanlar zaten insanlıktan nasiplenmemiş. 8 6 Yanıtla
  • karaseytan: Tüm kürtler kobaniye gidin temiz kurtsuz bir türkiye istiyoruz orda halaymi cekersiniz inssatmi yaparsa biz ne bol yerseniz yeyin defolun gidin artık soysuzlar 10 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • TRT 2'de Yayınlanan Belgesel Dizisi: Tanışma Hikayesi
    11:23 TRT 2'de Yayınlanan Belgesel Dizisi: Tanışma Hikayesi

    TRT 2'de yayınlanan belgesel dizi, kültür sanat dünyasındaki unutulmaz karşılaşma ve tanışma hikayelerini ele alıyor. Yapımcılığını ve yönetmenliğini Onur Hüseyin Kılınç'ın üstlendiği dizi, usta fotoğraf sanatçısı Coşkun Aral ve hekim Ercan Kesal gibi isimlerin tanışma serüvenlerini anlatıyor. Dizi, sanatçıların ustalarıyla olan ilişkilerinin sanatlarını nasıl geliştirdiğini gösteriyor.

  • Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı: Sporcularımız Paris'te gümüş veya altın madalya kazanabilir
    11:22 Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı: Sporcularımız Paris'te gümüş veya altın madalya kazanabilir

    Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, sporcularının 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda alınan bronz madalyayı Paris'te gümüş veya altına çevirmeyi başarabilecek düzeyde olduğunu söyledi. Çelen, sporcuların başarılarıyla Türkiye'yi cimnastikte tanıttıklarını ve hedeflerinin her zaman çıtayı yükseltmek olduğunu belirtti.

  • Başkan Böcek, Manavgatlılarla İftar Yaptı
    11:22 Başkan Böcek, Manavgatlılarla İftar Yaptı

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve başkan adayı Muhittin Böcek, Manavgatlı hemşerileri ile iftar yaptı. Başkan Böcek, Manavgat'a yapacakları yeni projeleri anlattı ve Titreyengöl Yenileme Projesi'yle yeni turizm adımları atacaklarını söyledi.

  • Kırıkkale'de Uyuşturucu Operasyonunda 15 Şüpheli Gözaltına Alındı
    11:21 Kırıkkale'de Uyuşturucu Operasyonunda 15 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Kırıkkale'de son bir haftada gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında 15 şüpheli gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda, 6,72 gram metamfetamin, 42 adet ecstasy ve 275 adet sentetik ecza hapı ele geçirildi.

  • Cezaevine girmekle korkuttukları yaşlı kadını 900 bin lira dolandırdılar
    11:21 Cezaevine girmekle korkuttukları yaşlı kadını 900 bin lira dolandırdılar

    Denizli'de yaşayan bir yaşlı kadını cezaevine girmekle korkutarak dolandıran 3 şüpheli, jandarma tarafından 4 saat içinde yakalandı. Şüpheliler, yaşlı kadından aldıkları 900 bin liralık altın ve paralarla birlikte yakalandı. Dolandırılan yaşlı kadın ise kısa sürede altın ve paralarına geri kavuştu.

  • İstanbul'da Metrobüs Duraklarında Uzun Kuyruklar Oluştu
    11:20 İstanbul'da Metrobüs Duraklarında Uzun Kuyruklar Oluştu

    İstanbul'da akşam saatlerinde metrobüs durakları ile üst geçitlerde uzun kuyruklar oluştu. Durağa ulaşmakta güçlük çeken yolcular, araçlara binmekte zorlanırken, yoğunluk iftar vaktine kadar devam etti. İstanbul Yenibosna'da metrobüs hattını kullanan vatandaşlar, üst geçit ve duraklarda aşırı yoğunlukla karşılaştı. Üst geçitlerde başlayan yoğunluk metrobüs durağına kadar uzadı. Durağa ulaşmakta güçlük çeken yolcular, araçlara binmekte zorlandı. Tek sıra halinde ilerlemeye çalışan vatandaşlar, güçlükle yürürken o anlar ise havadan görüntülendi. Görüntülerde yolcuların kalabalık nedeniyle ilerlemekte zorlandığı görülürken, E-5 yolunda ise zaman zaman trafiğin durma noktasına geldiği dikkat çekti. - İSTANBUL

  • Tokat'ta İtfaiye Köpeği Kurtardı
    11:19 Tokat'ta İtfaiye Köpeği Kurtardı

    Tokat'ın Niksar ilçesinde bir köpek, bir dükkanın kapı demirinin altına sıkıştı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yaklaşık 20 dakikalık bir çalışma sonucunda köpeği kurtardı.

  • Balıkesir'de otomobille motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
    11:18 Balıkesir'de otomobille motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

    Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde meydana gelen kazada, otomobille çarpışan motosiklet sürücüsü yaralandı. Kaza, Hürriyet Caddesi'nde Naci Kamış Bulvarı kavşağında gerçekleşti. Çarpışmanın etkisiyle yola savrulan motosiklet sürücüsü Melih Özmen, ambulansla Burhaniye Devlet Hastanesine sevk edildi. Trafik ekipleri olay yerinde önlem alırken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement