Suriye Devrimciler Cephesi Komutanı Maruf Aa'ya Konuştu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Suriye Devrimciler Cephesi Komutanı Maruf Aa'ya Konuştu Açıklaması

Suriye Devrimciler Cephesi Komutanı Maruf Aa\'ya Konuştu Açıklaması

"Özgür Suriye Ordusu'nu zayıflatmaya çalışıyorlar, fakat bunu başaramayacaklar.

20.11.2014 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CEM GENCO - Suriye Devrimciler Cephesi (SDC) Komutanı Cemal Maruf, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) zayıflatılmaya çalışıldığını, fakat bunu başaramayacaklarını belirterek "Şu anda Halep'te sıkıntı bir nebze olsun durulmuş durumdadır. Fakat tehlike devam ediyor" dedi.

Maruf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine yasal yollarla pasaportuyla girdiğini söyledi. Suriye'de yaşanan son duruma ilişkin değerlendirmede bulunan Maruf, Halep'te ÖSO'ya 3 farklı grubun saldırdığını belirterek şunları söyledi:

"El Kaide, IŞİD ve Nusra Cephesi ile çatışma halindeyiz. Bunun yanında Beşşar Esed'in askeriyle mücadele ediyoruz. Özgür Suriye Ordusu'nu  zayıflatmaya çalışıyorlar, fakat bunu başaramayacaklar. Şu anda Halep'te sıkıntı bir nebze olsun durulmuş durumdadır. Fakat tehlike devam ediyor. İnşallah hiçbir sorun olmadan Halep yerli yerinde duracaktır."

"600 askerim hayatını kaybetti"

Suriye'deki çatışmaların başladığı günden bu yana direnişe devam ettiklerini ifade eden Maruf, "Benim emrimde 11 bin asker bulunmakta. Şimdiye kadar 600 askerim farklı gruplarla girdikleri çatışmalarda şehit oldular. Olayların başladığı Suriye'de eylemler için sokaklara çıkan halk Esed'in askerleri tarafından öldürülmüştü. Bizi onlarla savaşmaya Esed'in kendisi mecbur etti. Suriye'de Beşşar Esed yıkılana kadar savaşmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

İki kızını kaybetti

Direnişleri sırasında ailesinden de kayıplar verdiğini belirten Maruf, savaşta şimdiye kadar ailesinden 11 kişiyi kaybettiğini bunlar arasında iki kızının da bulunduğunu söyledi.

Maruf, Suriye halkı için savaşmayı ve ülkelerinin her zaman var olması için kanlarının son damlasına kadar mücadele etmeyi sürdüreceklerini kaydetti.

Türkiye'ye teşekkür

Türkiye'nin, savaşın başladığı andan itibaren kardeş gibi yanlarında olduğunu ifade eden Maruf, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz Türkiye ve Suriye'yi bir görüyoruz. Buraya sığınan Suriyeli kardeşlerimize yaptıkları yardımlar için ne kadar teşekkür etsek azdır. Ülkemizde Beşşar Esed'in devrilmesinin ardından demokrasinin gelmesini istiyoruz. Halkımız uzun yıllardır tatmadığı huzuru, güven ve insanca yaşamayı çok yakında görecektir. Suriye'de iç savaşın bitmesinin ardından hemen seçim yapılarak halk kimi istiyorsa onun gelmesini destekleyeceğiz." - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye Devrimciler Cephesi Komutanı Maruf Aa'ya Konuştu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement