Suriye İçin Acil Yardım Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Suriye İçin Acil Yardım Çağrısı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, ". İHH'nın Suriye çalışmasını yürüten arkadaşlar yardım depolarının fotoğraflarını göndermişler, hiçbir şey kalmamış her yer boş. Acil yardımlara ihtiyaç var" dedi.

11.04.2015 19:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, ". İHH'nın Suriye çalışmasını yürüten arkadaşlar yardım depolarının fotoğraflarını göndermişler, hiçbir şey kalmamış her yer boş. Acil yardımlara ihtiyaç var" dedi.

Oruç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de savaşın 5. yılında 10 milyon insanın evini terkettiğini söyledi.

Suriye'de savaşın başladığı yıllarda ilk yardım tırlarının Konya'dan hareket ettiğini belirten Oruç, "Mevlana Müzesi yakınında düzenlediğimiz yardım uğurlama törenine bir vatandaş bisikletiyle gelmişti. 5 tır yardım malzemesinin 3'ünü o kardeşimiz vermiş. O kadar mütevazi bir şekilde geldi, konuşmadı gözleri dolu dolu tırların gittiğini seyretti. Konya bunları yapan şehir" diye konuştu.

Oruç, Suriye'nin savaşın başladığı yıllardan daha çetin günler geçirdiğini vurgulayarak, muhaliflerin İdlib'i almasının ardından rejim güçlerinin saldırılarını bu kentte artırdığına işaret etti.

Yaşanan ağır bombardıman sonrası kentte yaşayan 100 bine yakın insanın Türkiye sınırına geldiğini anlatan Oruç, şunları kaydetti:

"Bugünlerde rejim güçlerinin saldırılarını artırdığı bölgede, zor ve sıkıntılı günler yaşanıyor. İHH'nın Suriye çalışmasını yürüten arkadaşlar yardım depolarının fotoğraflarını göndermişler, hiçbir şey kalmamış her yer boş. Acil yardımlara ihtiyaç var. Yeni gelenlerin ve mevcut kamplarda yaşayan Suriyelilerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yoğun bir şekilde ayni yardımlara ve yeni yardım hamlelerine ihtiyacımız var. Gıda, giysi, battaniye ve ilaç olmak üzere her şeye yeniden ihtiyaç var. Bir kere daha yardım etmenin zamanı. Suriye için yeni gelenler için yardım çağrısında bulunuyoruz."

İHH'nın "Yetim buluşması" etkinliği

Daha sonra İHH'nın Atiker de Luxe Tesislerinde düzenlenen "Yetim Dayanışma Günleri" etkinliğine katılan Oruç, burada yaptığı konuşmada, Suriye'de 600 bin insanın kamplarda yaşadığını bildirdi.

Bunların içinde en çok sıkıntı çekenlerin anne babasını kaybetmiş yetim çocuklar olduğunu ifade eden Oruç, "İHH, 51 ülkede yetim çocuklar için etkinlikler düzenliyor. 55 binin üzerinde yetimle ilgileniyoruz. 2015'in sonunda yetimhane sayımızı 34'e çıkaracağız. Suriye'deki çocuklar, diğer ülkelerin yetimlerinden çok daha zor durumda" diye konuştu.

İHH Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal ise bir insanın yoksul çocuğa yardım ettiğinde onun geleceğine en büyük katkıyı sağlayacağını bildirdi.

Yetim çocuklara sahip çıkıldığında, onların ahlaklı ve eğitimli bireyler olarak topluma faydalı olacağına dikkati çeken Uysal, "Son zamanlarda hep şunu söylerim, 'Ey insanlar, kendinize yardım edin'. Elinden tuttuğunuz yoksul ve yetim çocuk, yarın başı boş serseri olmayacaktır. Suça ve ahlaksızlığa meyletmeyecektir. Bu yavrularımızın elinden tutulduğunda ahlaklı ve erdemli bireyler olarak yetişecektir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriye İçin Acil Yardım Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement