Suriye İçin Yardım Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Suriye İçin Yardım Çalışmaları

Suriye'nin Kalkınma İhtiyacının Karşılanması Konferansı İstanbul'da düzenlenecek.

22.10.2014 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'deki en büyük insani yardım kuruluşları arasında yer alan  İslami Şam Örgütü, uluslararası düzeyde geniş katılımla "Suriye'nin Kalkınma İhtiyacının Karşılanması Konferansı"nı düzenleyeceği bildirildi.

Şam İslami Örgütü tarafından yayınlanan yazılı açıklamada, "Konferansın 24 Ekim'de İstanbul'da uluslararası kuruluşlar, Suriye'den ve farklı ülkelerden insani yardım kurumları, devlet adamları, kalkınma alanında tecrübe sahibi kişiler ve basının katılımıyla gerçekleşeceği" belirtildi.

"Konferansın amacının, kalkınma çalışmalarının Suriye halkının direnişine katkısı, bağışçıların teşvik edilmesi olduğu ifade edildi.

İstanbul'da düzenlenecek konferansın en önemli davetlileri arasında, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), Suriye Yardım Koordinasyon Birimi (ACU) ve İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve Lübnan'dan el-Riaye sosyal yardım örgütü olduğu kaydedildi.

BM Mülteci Yüksek Komiserliği  (UNHCR), ağustos ayında Suriyeli sığınmacıların ve ülke içinde yer değiştirenlerin sayısının 9,5 milyona ulaştığını açıklamıştı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye İçin Yardım Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement