Suriye İçin Yardım Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Suriye İçin Yardım Kampanyası

Suriye İçin Yardım Kampanyası

Siirt'te Suriye'nin Kobani bölgesinde yaşayanlar için yardım kampanyası başlatıldı.

17.07.2014 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Belediyesinin öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle Suriye'nin Kobani bölgesinde yaşayanlarla dayanışma amacıyla kampanya başlatıldı.

Siirt Belediyesi önünden Güres Caddesi'ne kadar yürüyerek Sancaklar Ortaokulu önünde toplanan grup adına açıklama yapan Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Demir, ilin çeşitli yerlerinde kurulan çadırlarda Suriye için yardım toplanacağını bildirdi.

Suriye'deki savaşın insanlık onuru için yapılan bir savaş olduğunu ifade eden Demir, "IŞİD adı altında terör örgütüne karşı insanlık onuru savunmak için orada halklar var. Kürtler, Süryaniler, Türkmenler ve Araplar insanlık onuru için çok ciddi bir mücadele veriyorlar" dedi.

Suriye'deki halklara yardımcı olmak için kampanya düzenlediklerini kaydeden Demir, kampanyada temel kuru gıda yardımı ve yaşam malzemeleri toplamayı düşündüklerini bildirdi.

Demir, kampanya ile 500 ton gıda yardımı toplamayı hedeflediklerini belirtti.

KESK Dönem Sözcüsü Osman Yüztaş da Ortadoğu'da bir dizayn operasyonunun söz konusu olduğunu, bunun hedef noktasında Kürtlerin ve kazanımlarının bulunduğunu savunarak, Siirt'ten Suriye'ye yardım eli uzama çabasında olduklarını söyledi. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriye İçin Yardım Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement