Suriye İslam Meclisi Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Suriye İslam Meclisi Kuruldu

Suriye İslam Meclisi Kuruldu

İstanbul'da basın toplantısı düzenleyen bir grup, Suriye İslam Meclisi kurduklarını açıkladı.

14.04.2014 16:46  Güncelleme: 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber-kamera Erhan TEKTEN İstanbul DHA

İstanbul'da basın toplantısı düzenleyen bir grup, Suriye İslam Meclisi kurduklarını açıkladı.

Başkanlığını Usame Rifai'nin üstlendiği meclis, 128 delege ve 21 kişilik temsilciden oluşuyor. İç savaş nedeniyle ülkeden ayrılmak zorunda kalanların yanı sıra, hala Suriye'de yaşayan islam alimleri, kanaat önderleri, Türkmen, Kürt ve Arap gibi etnik grupların temsilcilerinden oluşan meclisin üyelerinden, Şeyh Memduh Cüneyt, Dr. Abdulkerim Bekkar, Dr. Hüseyin Abdülhadi, Dr. Fida Meczub, Şeyh Yasir El Masaddi, Akgün Otel'de meclisin tanıtım toplantısı düzenlendi. Yerli ve yabancı birçok basın mensubunun izlediği toplantıda Rifai meclisin kuruluşuna ilişkin bildiriyi okudu.

ESED DEVRİLDİKTEN SONRA ÜLKEDE İSTİKRARIN SAĞLANMASINA YARDIMCI OLMAK

Bildiri okunduktan sonra meclisin kurucuları ve sözcüleri, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Meclisin bir alternatif olarak kurulup kurulmadığının sorulması üzerine Rifai, Biz kimsenin alternatifi olarak kurulmadık. Biz herkesi destekliyoruz. Suriye'de ne kadar fazla yardım kuruluşu olursa biz daha çok seviniriz. Yani, biz kimsenin alternatifi değiliz. Amacımız, Esed devrildikten sonra ülkede istikrarın sağlanmasına yardımcı olmak dedi.

BİZ IŞİD'İ ZATEN KABUL ETMİYORUZ

IŞİD ve Nusra Cephesi meclisin içerisinde mi sorusuna karşılık Dr.Abdulkerim Bekkar, Biz IŞİD'i zaten kabul etmiyoruz. Bizim onunla hiçbir alakamız olamaz. Üye sayımız 200'e ulaştı yanıtını verdi.

HEDEFİMİZ BU ZALİM ESED'İN DEVRİLMESİDİR

Meclis üyesi Şeyh Memduh Cüneyt ise, meclisin çalışma şekline ilişkin soruya Bu meclis, kendi şerefi ve özgürlüğü için mücadele eden, herkesi kapsayan ve onlara yardım eden bir kuruluşa dönüşecek. Alimler, siyasiler ve askeriler arasında birleşimler noktasında çalışmalarını düzenleyecek. Suriye halkı aşırılara kapılmasın. yanıtını verdi.

Dr. Hüseyin Abdülhadi de, Suriye'deki alimlerin bağımsız olarak Suriye halkını birleştirmeye çalıştığını belirterek, bunun artık meclis çatısı altında sürdürüleceğini dile getirdi. Abdülhadi, Hedefimiz bu zalim Esed'in devrilmesidir. Rejimin kendisi aslında aşırıdır. Kendini koruyan insanları acımasızca öldürdü. Suriye'nin kendi yerel bütün oluşumları aşırılıktan çok uzaktır. Kendi tarihi ve insan tabiatıolarak da hiç böyle aşırılık yoktu değerlendirmesinde bulundu.

SURİYE İSLAM MECLİSİ KURULUŞ BİLDİRİSİ Suriye'de Nusra Cephesi ve Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) dışında, ülkedeki muhalif grupların yüzde 90'ının temsilcilerinin yer aldığı meclisin bildirisinde şu ifadelere yer verildi Suriye'nin ender kanaat önderlerinin, alimlerinin, mütefekkirlerinin, yazarlarının, İslami temsil eden sendikalar ve derneklerinin teşrifleriyle ülkedeki insanların şer'i merkezi yönetim oluşturmaları ve Suriyeli kardeşlerini htiyaçlarını gidermek için Suriye Ehli Sünnet Vel Cemaat İslam Birliği kurulması hakkında görüş birliğine varıldı. Suriye'deki yaşananlara sabırla mukavemet gösterenler, ölenler, namusları ayaklar altına alınanlar, yıkılıp yok edilmiş evler ve mahalleler, memleketinden göç eden ve göç etmeye zorlanan insanların durumları düşünülmüş, bunlara herhangi bir uluslararası yardımın bulunmaması göz önünde tutulmuş ve bütün bunların karşısında en kısa zamanda, bu sıkıntıların halledilmesi kararına varılmıştır. Böyle zor ve buhranlı bir dönemde, istiklal savaşını vermeye uğraşanve memleketin adaletini ve saygınlığını korumaya çalışan, düşmana karşı sabırla cihad eden bütün Suriyeli mücahitleri, komutanları ve görev başında olanları, Suriye Ehli Sünnet Birliği saygı, sevgi ve takdir ile karşılamaktadır. Allah'ın izniyle bu birliğimiz, Suriye istiklaline kavuşuncaya kadar ve 'Allah'ın dinine, hep beraber sarılın ve tefrikaya düşmeyin' emrine icabeten, içeride ve dışarıdaki bütün Suriyeli vatandaşlara; dini, siyasi, askeri, kültürel hizmetlerinin devam edeceğini teyit etmektedir. Suriyeli kardeşlerimize yardım eden, yanında duran, bütün devletlere, sivil toplum örgütlerine teşekkürlerimizi sunarız. Birliğin hizmetlerini daha güzel bir şekilde idame ettirebilmesi için, bütün Suriyeli kanaat önderlerinden, ulemalardan, siyasilerden, sendikalardan ve derneklerden yardımcı olmalarını dileriz.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suriye İslam Meclisi Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • bir: def olun gidin ülkemizden 0 0 Yanıtla
  • türk: derhal ülkeyi derrk edin size türkiyede eklmek yok ülkenize sahip cıkın savaşmayın 0 0 Yanıtla

Advertisement