Suriye İslam Meclisi'nden Kınama - Son Dakika
Güncel

Suriye İslam Meclisi'nden Kınama

Suriye İslam Meclisi, Kobani'de (Ayn el Arap) meydana gelen saldırı ve zorunlu göçü kınayarak, olaylardan Esed rejimi ile IŞİD'i sorumlu tuttu.

25.10.2014 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye İslam Meclisi (SİM), Kobani'de (Ayn el Arap) meydana gelen saldırı ve zorunlu göçü kınayarak, olaylardan Esed rejimi ile terör örgütü IŞİD'i sorumlu tuttu.

Suriye'deki kanaat önderleri, İslam alimleri, etnik gruplar ile muhalif grupların dini temsilcilerinden oluşan SİM tarafından yayınlanan bildiride, IŞİD'in Suriye halkı üzerindeki "korkunç eylemlerini" sürdürdüğü belirtilerek, "Esed rejimi ve işbirlikçileri Suriye'de Kürtleri birbirine düşürmek, aralarında fitne çıkartmak ve çeşitli düşmanlıklarla tarihe geçecek zulümler ve katliamlar yapmaktadır" denildi.

Bildiride, "Esed ve işbirlikçilerinin yaptığı zulümlerin yanı sıra bugünlerde IŞİD'in saldırıları, Ayn el Arap (Kobani) bölgesinde yaşayan binlerce insanın evlerini terk ederek göç etmelerine neden oldu. Suriye üzerinde oyun oynayanlar, bu baskı ve zulümleriyle Kürtleri, siyasi çıkarları için kullanacakları koz haline getirmek istiyorlar. Biz Müslümanlar, insan hayatı ve onurunu hiçe sayan Esed ve işbirlikçilerinden Allah'a sığınıyor, Suriye halkı arasında ayrım gözetmeden, özellikle bugünlerde Kürtlere zulmeden IŞİD'den uzak olduğumuzu ilan ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Kobani'de yaşananları kınayan Suriye İslam Meclisi, ayrıca şunları kaydetti:

"Kürt kardeşlerimizle tarih boyunca olduğu gibi dini bağlarımızı ve vatanın birliğini  el ele vererek koruma mücadelemiz, Allah'ın dinini oyun ve eğlence edinenler ile insanlık onurunu hiçe sayarak Suriye toplumunu parçalamaya çalışanlara karşı verilecek en güçlü cevaptır. Rabbimizden, Suriye halkının öfkesini üzerine çekmiş zalim Esed rejiminin bir an önce devrilmesini ve tüm Suriyelilere adalet, rahmet ve dostlukla birlikte emniyet ve huzur vermesini niyaz ediyoruz."

Başkanlığını Suriyeli İslam alimi Usame Rifai'nin üstlendiği, 128 delege ve 21 kişilik temsilciden oluşan "İslam Meclisi"nin üyeleri arasında, Şeyh Memduh Cüneyt, Dr. Abdulkerim Bekkar, Dr. Hüseyin Abdülhadi, Dr. Fida Meczub, Şeyh Yasir El Masaddi gibi isimler yer alıyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye İslam Meclisi'nden Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement