Suriye'nin Olmazsa Olmazı, Esedsiz Hükümet" - Son Dakika
Yerel

Suriye'nin Olmazsa Olmazı, Esedsiz Hükümet"

Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Ahmed Vezir, Esed ve rejiminin gitmesi için ciddi kararlılık gerektiğini belirterek, bu konuda bazı ülkelere inançlarının zayıf olduğunu bildirdi.

19.11.2015 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ERDAL TÜRKOĞLU - Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Ahmed Vezir, Esed ve rejiminin gitmesi için ciddi kararlılık gerektiğini belirterek, bu konuda bazı ülkelere inançlarının zayıf olduğunu bildirdi.

Vezir, Suriye'nin geleceğiyle ilgili alınan son kararları AA muhabirine değerlendirdi.

Viyana'daki Suriye görüşmelerini ve Antalya'daki G20 Liderler Zirvesi'ni yakından takip ettiklerini dile getiren Vezir, bu toplantılarda Suriye'nin gündemde olmasının kendilerini az da olsa umutlandırdığını söyledi.

Viyana'daki görüşmelerde, "6 ay içerisinde geçici hükümet kurulması, 18 ayda da seçim yapılması" kararı çıktığını anımsatan Vezir, şöyle konuştu:

"Yeni seçimde Esed'in aday olmayacağı konusunda görüşler var. Bu konuda ABD ve Rusya'dan net bir açıklama gelmedi. Şu an kafamızı karıştıran diğer konu, Suriye bu ortamdayken seçim nasıl yapılacağı. Kimler, nasıl oy kullanacak, sonuçlara ne kadar güvenebiliriz? Bu konuda net bir ifade yok. Bizim isteğimiz, halkın özgür iradesiyle oyunu kullanması ancak mevcut şartlarda bu mümkün değil. 5 yıldır bu savaşın içerisindeyiz. Her gün yeni hükümet için bağırdık. Yüz binlerce insanımız öldü. Bugüne kadar muhalifler lehine hiçbir karar çıkmadı ya da alınan kararlara asla uyulmadı. Esed ve rejiminin gitmesi için çok ciddi kararlılık gerekiyor. Bu konuda, büyük ülkelere inancımız zayıf."

-"Esed ve rejim birlikte gitmeli"

Vezir, Viyana görüşmeleri ve G20 Liderler Zirvesi sonrası saldırıların durmadığını, aksine arttığını vurgulayarak Rusya'nın hiçbir uluslararası teamüle uymadan Suriye'de sivilleri vurmaya devam ettiğini savundu.

Bazı büyük devletlerin samimiyetsiz davrandığı görüşünü dile getiren Vezir, "Viyana'daki görüşmelerde alınan kararlar, az da olsa bizi umutlandırdı. Suriye'nin geleceğinde Esed olursa savaş bitmez. Türkiye Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu'nun açıklamalarına sevindik. Zaten Türkiye, baştan bu yana arkamızda duran tek devlet. Esed giderse yerine kimin geleceği de önemli. Aynı rejimden biri gelirse hiçbir anlamı olmaz. Yani Esed, rejimiyle beraber gitmeli" ifadelerini kullandı.

Vezir, saldırıların devam etmesinin bu konudaki inançlarını daha da zayıflattığını, NATO ve BM'nin bu aşamada aktif rol oynaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriye'nin Olmazsa Olmazı, Esedsiz Hükümet' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement