Suriye'nin Türk F-16'larına Tacizleri Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Suriye'nin Türk F-16'larına Tacizleri Sürüyor

12 F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilirken, 2 F-16 uçağına Şanlıurfa üzerindeyken, Suriye'de konuşlu SA-22 füze sistemi tarafından bir dakika süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle beş kez tacizde bulunuldu.

15.03.2014 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

12 F-16 ile Türkiye- Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilirken, 2 F-16 uçağına Şanlıurfa üzerindeyken, Suriye'de konuşlu SA-22 füze sistemi tarafından bir dakika süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle beş kez tacizde bulunuldu.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yer alan günlük faaliyetlere ilişkin açıklamaya göre, iki adet harp gemisi ile Birleşmiş Milletler/NATO görevleri ve 19 adet harp gemisi ile millî görevler icra edildi.

TCG GELİBOLU (TCB-70) NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 (SNMG-2) kapsamında Okyanus Kalkanı Harekâtı (CTF-508) görevini TCG GÖKÇEADA'ya devrederken, Umman Krallığı Deniz Kuvvetleri gemisi QAHIR AL AMWAJ ile geçiş eğitimleri icra etti ve bunu müteakiben Uluslararası Denizcilik ve Savunma Fuarına (DIMDEX) katılmak, bölge ülkelere yönelik de liman ziyaretleri gerçekleştirmek maksadıyla DUBAİ/BAE'ye intikale geçti.

6 adet F-16 ile Ege'de eğitim uçuş icra edilirken, 12 adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildi.

Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca icra edilen devriye görevi esnasında 2 adet F-16 uçağına Şanlıurfa üzerinde iken, Suriye'de konuşlu SA-22 füze sistemi tarafından, toplam bir dakika süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle beş kez tacizde bulunuldu.

Öte yandan 3 adet bot ile Türkiye-Suriye deniz hududunda karakol görevi icra edildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Suriye'nin Türk F-16'larına Tacizleri Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement