Suriye Sınırda 3 Deve Ele Geçirildi - Son Dakika
Güncel

Suriye Sınırda 3 Deve Ele Geçirildi

Suriye Sınırda 3 Deve Ele Geçirildi

Kilis'te kaçak yollarla Suriye sınırından yurda sokulduğu belirlenen 3 deve ile 15 büyükbaş hayvan ele geçirildi.

05.02.2015 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kilis'te, kaçak yollarla yurda sokulduğu belirlenen 3 deve ile 15 büyükbaş hayvan ele geçirildi

Alınan bilgiye göre, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı'na bağlı Alsancak Piyade Hudut Karakolu Komutanlığı ekipleri, hayvan kaçakçılığıyla mücadele kapsamında, Elbeyli ilçesine bağlı Çıldıroba köyü kırsalındaki Suriye sınır hattında devriye görevi sırasında, M.N.V. ve M.V. tarafından yurda kaçak yollarla sokulduğu belirlenen 8 büyükbaş hayvan ele geçirdi.

Sınır birlikleri, Yağızköy'e bağlı Eğlence mezrasında H.Ö. ve C.Y.'e ait ağıllarda yaptıkları aramalarda ise kaçak yollarla yurda sokulduğu tespit edilen 3 deve ile 7 büyükbaş hayvan buldu.

Hayvan kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınıp jandarmaya teslim edilen 4 şüphelinin adliyeye sevk edileceği, el konan deve ve büyükbaş hayvanların ise İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne teslim edildiği öğrenildi.

AA muhabirinin İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerden aldığı bilgiye göre, geçen yıl Suriye sınırından yurda kaçak yollarla sokulduğu belirlenen 44 deve ele geçirildiği ancak bu hayvanların kesimlerinin yapılmamasından dolayı Gaziantep Tasfiye İşletme Müdürlüğünce açık artırmayla satıldığı ifade edildi. - Kilis

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye Sınırda 3 Deve Ele Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement