Suriye Sınırında Oynayan Çocuk Mayına Bastı, Bacağı Koptu - Son Dakika
Güncel

Suriye Sınırında Oynayan Çocuk Mayına Bastı, Bacağı Koptu

Suriye Sınırında Oynayan Çocuk Mayına Bastı, Bacağı Koptu

Nusaybin ile Suriye'nin Kamışlı kenti arasında bulunan mayınlı arazide arkadaşlarıyla top oynayan 12 yaşındaki çocuk, mayına basınca bacağı koptu.

08.04.2014 15:20  Güncelleme: 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Nusaybin İlçesi ile Suriye'nin Kamışlı kenti arasında bulunan mayınlı arazide arkadaşlarıyla top oynayan 12 yaşındaki Laleş Çiftsüren'in, bastığı mayının patlaması sonucu bacağının dizden aşağısı koptu.
 

Baba Aziz Çiftsüren, patlamanın meydana geldiği alanda uyarı levhasının bulunmadığını belirterek, yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

SAĞ AYAĞININ DİZDEN AŞAĞISI KOPTU

Nusaybin Zeynel Abidin Mahallesi'nde 23 Şubat günü arkadaşlarıyla birlikte Suriye sınırındaki mayınla arazide top oynayan 5'inci sınıf öğrencisi Laleş Çiftsüren mayına bastı. Mayının patlaması sonucu çocuğun sağ ayağının dizden aşağı bölümü koptu. Acı ve kanlar içinde yere yığılan Çiftsüren, çevredeki vatandaşların yardımıyla Nusaybin Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

"ARKADAŞLARIMI ÖZLEDİM"

Hastaneye yatırılan ve tedavisi tamamlandıktan sonra evine gönderilen Çiftsüren, 23 Şubat gününden beri gitmediği okulunu ve arkadaşlarını özlediğini söyledi. Patlamanın yaşandığı günü anlatan Laleş Çiftsüren top oynadıkları alanda uyarı levhası bulunmadığını ve civarda çok sayıda kişinin piknik yaptığını söyledi.

 BABA ÇİFTSÜREN: DAVA AÇACAĞIM

Laleş Çiftsüren'in babası Aziz Çiftçsüren de, oğlunun ayağının kopmasına neden olan mayın patlaması nedeniyle dava açacağını belirtti. Baba Çiftsüren şöyle dedi: "Mayınlı arazi olmasına rağmen halk o alanda piknik yapıyor. Ancak askerler kimseyi uyarmıyor. Oğlumun yaralandığı araziden ben de çok geçtim. Tarlanın mayınlı olmasına ilişkin önlem alınmamasına dair suç duyurusunda bulunacağım. Oğlumun ayağının kesilmesine sebebiyet veren sorumluların yargılanmasını istiyorum. Asker sınırda görevini yapmıyorsa bile en azından mayınlı bölgeye bir levha bıraksın." 

 

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suriye Sınırında Oynayan Çocuk Mayına Bastı, Bacağı Koptu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Cihan yalçın: Vicdana ßak ArkadaşÜstündeki Eşofman Yüzünden Hiç Üzülmedim Diyenler Varİnadına PKK 6 7 Yanıtla
  • yiğit: BİR KAÇ KURUŞU KOPARABİLİRMİYİM DERDİNDE BABASI ANNESİ ÇOCUKLARINA NİÇİN SAHİP ÇIKMAZLAR. MAYINLISAHA OLDUĞU BELLİ NİÇİN ORAYA YAKLAŞMAMASI GEREKTİĞİNİ ÖĞRETMEZSİNİZ. ÇOCUKLAR ZATEN TELEF OLURLAR HA EŞŞEK DEPTİ KAYADAN DÜŞTÜ KURT ISIRDI KÖR ÖLDÜ BADEM GÖZLÜ OLDU . BENCE ÇOCUĞU AİLESİNDEN ALMAK LAZIM. 3 5 Yanıtla
  • isvec merdin: gecmis olsun suc vatansizliktir 5 3 Yanıtla
  • CHP Bitlis Belediye Başkan Adayı Selim Soyugüzel AK Parti'ye katıldı
    15:45 CHP Bitlis Belediye Başkan Adayı Selim Soyugüzel AK Parti'ye katıldı

    CHP Bitlis Belediye Başkan adayı Selim Soyugüzel, partisinden istifa ederek AK Parti'ye katıldığını açıkladı. Soyugüzel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emrinde olacaklarını ve AK Parti Bitlis Belediye Başkan adayı Nesrullah Tanğlay'ı destekleyeceklerini belirtti. AK Parti yetkilileri ise Soyugüzel'in katılımının bir başarı ve kazanım getireceğini ifade etti.

  • Almanya'da çıkan yangında 4 Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı hayatını kaybetti
    15:45 Almanya'da çıkan yangında 4 Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı hayatını kaybetti

    Almanya'nın Solingen kentinde dün çıkan yangında aynı aileden 2'si çocuk, 4 Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı hayatını kaybetti. Alman makamları yangının kundaklama olabileceği ihtimali üzerinde duruyor ve soruşturma başlatacak. Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, olayın nedenlerinin aydınlatılmasını ve şüphelilerin adalet karşısına çıkarılmasını beklediklerini belirtti.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Araçlarına Denetim Gerçekleştirdi
    15:44 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Araçlarına Denetim Gerçekleştirdi

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde faaliyet gösteren toplu taşıma araçlarına denetim gerçekleştirdi. Zabıta Daire Başkanlığı, vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendirmek üzere özel halk otobüslerinde abonman kart kullanımını denetledi. Ekipler, kentin farklı noktalarında gerçekleştirdikleri denetimlerde toplu taşıma araçları yönetmeliğine uymayan araçlara cezai işlem uyguladı. Ekipler, vatandaşların toplu taşıma araçlarını sorunsuz kullanabilmesi için denetimlerini sürdürecek.

  • Yılport Samsunspor, Siltaş Yapı Pendikspor maçı hazırlıklarına devam ediyor
    15:43 Yılport Samsunspor, Siltaş Yapı Pendikspor maçı hazırlıklarına devam ediyor

    Yılport Samsunspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Siltaş Yapı Pendikspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına devam ediyor. Teknik direktör Markus Gisdol yönetimindeki antrenmanda futbolcular, ısınma hareketleriyle başladı ve ardından koordinasyon ve dar alandaki oyunlarla antrenmanı tamamladı. Lubomir Satka ise ameliyat olduğu için antrenmana katılmadı. Samsun ekibi, yarın yapacakları antrenmanla Pendikspor maçı hazırlıklarını sürdürecek.

  • Memleket Partisi İl Başkanı: Toplumun şiddete karşı durması gerekiyor
    15:43 Memleket Partisi İl Başkanı: Toplumun şiddete karşı durması gerekiyor

    Mersin'in Tarsus ilçesinde belediye başkan adayının aracına pompalı tüfekle ateş açılması sonrası Memleket Partisi Kırşehir İl Başkanı Gülay Baltalık, toplumun fiili ve psikolojik şiddete karşı durması gerektiğini söyledi.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine'de vatandaşlarla buluştu
    15:42 Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine'de vatandaşlarla buluştu

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Kapalı Pazar Yeri'nde vatandaşlar ve esnafla buluştu. Başkan Çerçioğlu, Aydın'ın marka değerini yükseltmek için çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

  • CHP'li Oğuz Kaan Salıcı'dan İyi Partililere Stratejik Davranma Çağrısı:
    15:42 CHP'li Oğuz Kaan Salıcı'dan İyi Partililere Stratejik Davranma Çağrısı: "Chp Kazanınca İyi Partili Dostlarımız da Kazanacak"

    CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, yerel seçimlere kısa bir süre kala CHP, İYİ Parti ve AK Parti seçmenine seslendi. Parti içinde kurultay ve adaylaşma dönemlerini eleştirenlerin olduğunu ifade eden Salıcı, CHP’lilere “Partimizin adaylarına sahip çıkın” dedi. Salıcı, İYİ Partililere ise “Stratejik davranma zamanı” çağrısı yaptı. Salıcı, AK Partili seçmene de “Bu pazar günü, Sayın Erdoğan’a dönüp; ‘Bizi tehdit etmeyi bırak. İstanbul’u kim kazanırsa kazansın kentimizi depreme hazırlamak zorundasın. Çünkü sen merkezi yönetimsin’ deme zamanı” diye seslendi.

  • CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu, Hamza Dağ'a cevap verdi
    15:42 CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu, Hamza Dağ'a cevap verdi

    CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Cumhur İttifakı ve AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ'ın Özgür Özel'e yönelik sözlerine cevap verdi. Aslanoğlu, belediyenin yerlerini tarikatlara ve vakıflara verdikleri iddialarını sordu.


Advertisement