Suriye Türkmen Meclisi Genişletilmiş İstişare Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Suriye Türkmen Meclisi Genişletilmiş İstişare Toplantısı

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Mustafa: "Vatan bildiğimiz Suriye'de yaşadığımız zulüm, katliam, yıkım ve her türlü insanlık dışı olay, bizleri anavatanımız Türkiye'de bir araya getirdi" "(Suriye'deki muhaliflerin) Kimilerinin ardında büyük devletler, kimilerinin ardında milyonlarca dolar var. Bizim ardımızda,

01.02.2015 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, "Vatan bildiğimiz Suriye'de yaşadığımız zulüm, katliam, yıkım ve her türlü insanlık dışı olay, bizleri anavatanımız Türkiye'de bir araya getirdi" dedi.

Ankara'da bir otelde "Suriye Türkmen Meclisi" tarafından düzenlenen, "Suriye Türkmen Meclisi Genişletilmiş İstişare Toplantısı" başladı.

Toplantının açılışından konuşan Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Mustafa, Suriye'de yaşanan savaşın mağdurunun Türkmenler olduğunu belirterek, "vatan bildikleri Suriye'de yaşanan zulüm, katliam, yıkım ve her türlü insanlık dışı olayın, Türkmenleri anavatanları Türkiye'de biraraya getirdiğini" söyledi.

Suriye'de 2011 yılından bu yana devam eden olaylarda kaybedilenin sadece toprak olmadığını, dedelerinden kalan emaneti ve çocuklarının geleceğini kaybettiklerini söyleyen Mustafa, "Suriye Türkmen Meclisi" çatısı altında bu mücadelenin sürdürülmesinin tek nedeninin "onur ve özgürlük" olduğunu dile getirdi.

"Kaybettiklerimizi geri alacağız" -

Savaş koşulları, maddi zorluklar, manevi sıkıntılar ile bölgesel ve küresel olayların Suriye Türkmenlerini zaman zaman içinden çıkılmaz gibi görünen durumlara sürüklediğini ifade eden Mustafa, "Bizler atalarımızdan miras kalan şerefli geçmişimizle, mücadele gücümüzle, inancımızla ve her şeyden önce Allah'ın izniyle kaybettiklerimizi geri alacağız" dedi.

Verilen mücadeleyi "çocuklarımızın, analarımızın, bacılarımızın, yiğit evlatlarımızın, atalarımızın geleceğimizin davası" olarak nitelendiren Mustafa, şöyle devam etti:

"Hepimiz çok iyi biliyoruz ve bizzat yaşıyoruz ki olağan üstü koşullar altındayız. Suriye'de yaşanmakta olan savaşın en büyük mağduru biz Türkmenleriz. Birden çok düşmanımız var. Bunu çok iyi bilmeli ve dikkatli olmalıyız. Sorumluluk çok büyük ve çok ağır. Onurumuz ve özgürlüğümüz tehdit altında, işgal altında. Temsil ettiğimiz Türkmenlerin gücü ve güveniyle bu çatı altında aynı hedefimiz olan onur ve özgürlük için mücadele ediyoruz"

Suriye Türkmen Meclisi'nin, "Türkiye'nin, tüm Suriye muhalefetinin ve yabancı ülkelerin tanıdığı, muhatap aldığı, seçilmiş bir yönetimi olan Türkmenlerin meşru temsilcisi" olduğunu hatırlatan Mustafa, "Diğer muhalif gruplar kadar koşulsuz şartsız desteğimiz yok. Kimilerinin ardında büyük devletler var, kimilerinin ardında milyonlarca dolar var. Kimilerinin ardında yüz yıllık projeler, çizilmiş, revize edilmiş haritalar var. Bizim ardımızda, arkamızda önce Yüce Allah sonra da Türkiye var" dedi.

"Temel hedef Kürt devleti" -

Aynı zamanda Suriye Türkmen Meclisi Onursal ve İstişare Kurulu Başkanı olan MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, bir durum değerlendirmesi yapmak ve Suriye Türkmenleri'nin verdiği mücadelenin, Suriye Türkmen Meclisi'nin ne durumda olduğunu analiz etmek için biraraya gelindiğini söyledi.

Mısır ve Libya'da yaşananlara değinerek, Batılı ülkelerin bu coğrafyaya demokrasi ve özgürlük getirmediğini belirten Şandır, şunları söyledi:

"Suriye'de yaşananların temel hedefi bir Kürt devleti kurmaktır. Batı'nın bu coğrafyadaki çıkarlarını korumak için İsrail yetmiyor, ikinci bir İsrail istiyorlar. Planları bu coğrafyada bir Kürt devleti kurarak, yeni küresel güç merkezleri olan Rusya, Çin ve Hindistan'a karşı bir cephe oluşturmak. Şimdi Suriye'de yaşadığımız hadise ve muhtemel yaşanacaklar, küresel güçlerin bu hedefi doğrultusunda kurmak istedikleri Kürt devletinin aşamalarıdır."

Şandır, toplantının zamanlamasının önemine dikkati çekerek, küresel güçlerin, amaçları için en uygun zamanı bulduklarını düşündüklerini kaydetti.

Suriye ve Irak'ta yaşananın bir etnik temizlik olduğunu savunan Şandır, meselenin "Türkmenlerin coğrafyadaki bin yıllık varlığını ortadan kaldırıp orada başka bir siyasi oluşuma zemin hazırlamak olduğunu" söyledi.

Şandır, Suriye'de rejimin 100 bin insanı öldürmesine rağmen Batı'nın hiçbir adım atmadığını hatırlatarak, Kobani'de yaşananların küresel medyada bu kadar yer almasının nedeninin, "bölgede,Irak'ın kuzeyindeki siyasal varlıkla birleştirmek üzere kurulması planlanan bir Kürt bölgesi" olduğunu ifade etti.

Faaliyet raporu ile Suriye Türkmen Meclisi siyasi vizyon ve yol haritası konusunda görüşlerin sunulacağı toplantı, sonuç bildirgesinin okunmasıyla sona erecek. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye Türkmen Meclisi Genişletilmiş İstişare Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement