Suriye Türkmenlerinden Deniz Baykal'a Teşekkür - Son Dakika
Güncel

Suriye Türkmenlerinden Deniz Baykal'a Teşekkür

Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Ahmed Vezir, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın, Azez-Halep hattını açık tutmak için Türkiye'nin müdahale hakkı bulunduğu yönündeki değerlendirmesine ilişkin, "Bu kirli planlar, Türkiye ve tüm Ortadoğu için tehlikeli. Bu yüzden bu mesele Türkiye'nin ve tüm bölgenin milli meselesi olmalıdır.

16.02.2016 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Ahmed Vezir, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın, Azez-Halep hattını açık tutmak için Türkiye'nin müdahale hakkı bulunduğu yönündeki değerlendirmesine ilişkin, "Bu kirli planlar, Türkiye ve tüm Ortadoğu için tehlikeli. Bu yüzden bu mesele Türkiye'nin ve tüm bölgenin milli meselesi olmalıdır. Bu nedenle Sayın

Deniz Baykal'ın açıklamalarından çok memnuniyet duyduk" dedi.

Vezir, yaptığı açıklamada, bölgede son 100 yılın en büyük savaşının yaşandığını kaydetti.

Bugün gelinen noktada Suriye'de ve Orta Doğu'da kimlerin kirli planı olduğunun görüldüğünü aktaran Vezir, "PYD ve PKK bu koridoru 30 yıldır istiyordu. Yani bu gelişmeler bugün kendiliğinden ortaya çıkmadı" diye konuştu.

Vezir şunları kaydetti:

"Suriye'de ilk günden beri bize 'bölücü' diyorlardı. Şu an kimin bölücü olduğu ve arkasında kimin olduğu belli oldu. Bu iç savaşın sorumlusu da Türkiye olarak gösteriliyordu. Bu savaşı da kimin başlattığı, kimlerin çıkarları olduğu ve kimlerin savaşı bitirmediği artık net olarak ortada. Esed de ülkedeki bölünmeye destek oluyor. PYD ile birlikte savaşıyor. Bunların Bayırbucak'ta da gözü var. "

Suriye'ye herkesin DAEŞ bahanesiyle geldiğini hatırlatan Türkmen temsilci, aslında tüm büyük güçlerin kendi çıkarları için bölgede bulunduğunu söyledi.

Halep'teki bu gelişmelerin sadece Suriye için tehdit oluşturmadığını vurgulayan Vezir, "Bu kirli planlar, Türkiye ve tüm Ortadoğu için tehlikeli. Bu yüzden bu mesele Türkiye'nin ve tüm bölgenin milli meselesi olmalıdır. Bu nedenle Sayın Deniz Baykal'ın açıklamalarından çok memnuniyet duyduk. Kendisine teşekkür ederiz. Bu meselede herkesin, tüm muhalefetin tek yürek olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye Türkmenlerinden Deniz Baykal'a Teşekkür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement