Suriye ve Irak'ta Daeş'le Mücadele - Son Dakika
Güncel

Suriye ve Irak'ta Daeş'le Mücadele

Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Kurulu Başkanı Hakim ez-Zamili, DAEŞ'e karşı oluşturulan dörtlü koalisyonun Çin, Kuzey Kore ve bazı körfez ülkelerini de kapsayacak şekilde genişletilmesine olumlu yaklaştıklarını belirtti.

07.10.2015 21:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Kurulu Başkanı Hakim ez-Zamili, DAEŞ'e karşı oluşturulan dörtlü koalisyonun Çin, Kuzey Kore ve bazı körfez ülkelerini de kapsayacak şekilde genişletilmesine olumlu yaklaştıklarını belirtti.

Zamili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü DAEŞ'le mücadele kapsamında Irak, Rusya, İran ve Suriye arasında oluşturulan koalisyonun Çin, Kuzey Kore ve bazı körfez ülkelerini de kapsayacak şekilde genişletilmesine sıcak baktıklarını ifade etti.

"Çin ve Kuzey Kore'nin de koalisyona katılmaya istekli olduğunu" teyit eden Zamili, ayrıca, "Irak'ın, terör örgütü DAEŞ'i vurması için Rusya'dan herhangi bir talepte bulunmadığını, Rusya ile işbirliğinin sadece istihbari olduğunu" vurguladı.

Daha önce Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı, Irak'ın Bağdat Operasyonlar Odası kapsamında Rusya, İran ve Suriye ile istihbarat ve güvenlik alanında işbirliği yaptığını açıklamıştı.

Rusya, bir süre önce de Suriye'de terör örgütü DAEŞ'e ait olduğu ileri sürülen noktalara hava saldırılarına başlamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye ve Irak'ta Daeş'le Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement