Suriye'ye 2 Tır, Gıda ve Temel İhtiyaç Malzemesi Gönderildi - Son Dakika
Güncel

Suriye'ye 2 Tır, Gıda ve Temel İhtiyaç Malzemesi Gönderildi

Suriye\'ye 2 Tır, Gıda ve Temel İhtiyaç Malzemesi Gönderildi

Kilisli sivil toplum örgütleri tarafından Suriye’ye 950 gıda paketi, 950 koli hijyen paketi ile 1 ton içme suyu gönderildi.

26.06.2015 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kilisli sivil toplum örgütleri tarafından Suriye'ye 950 gıda paketi, 950 koli hijyen paketi ile 1 ton içme suyu gönderildi.

Öncüpınar Gümrük Müdürlüğü Sahasında yapılan törende bir konuşma yapan Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Suriye'de 4 yıldır iç savaş devam ettiğini ifade ederek, "Özellikle bizim bölgemizde de çatışmalar uzun zamandır sürüyor. Dolayısıyla Suriye'de yaşayan kardeşlerimiz en temel insani ihtiyaç malzemelerinden yoksun bir şekilde hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Bizler de buna duyarsız kalmıyoruz" dedi.

Valilik olarak sivil toplum kuruluşlarını teşvik ettiklerini ifade eden Vali Tapsız, "onları koordine ederek Suriyeli kardeşlerimize her türlü insani yardımı yapma sürece içerisindeyiz. Bugünde Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan direk Halep'e ve oradaki Suriyeli kardeşlerimize 950 gıda kolisi ve her bir koli 25 kilogram ağırlığında ve içerisinde temel gıdaların hepsi bulunuyor. Ayrıca ilave 5 kilogram sıvı yağ gönderiyoruz. Yine 950 koli hijyen malzemesi gönderiyoruz. Çünkü Suriye'de gıda dışında hijyen malzemelerine ihtiyaç duyuluyor. 1 buçuk ton su gönderiyoruz. Yine 1 ton da Suriye ekmeği gönderiyoruz. Ramazan'da Suriyeli kardeşlerimizin ihtiyaçları bir nebze de olsa karşılanması için bu malzemeleri gönderiyoruz" dedi.

Törende Vali Yardımcısı ve Öncüpınar Mülki İdare Amiri Ulaş Akhan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, AFAD İl Müdürü İlhami Akgül hazır bulundu. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Suriye'ye 2 Tır, Gıda ve Temel İhtiyaç Malzemesi Gönderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement