Suriye'ye Gittikleri Öne Sürülen İngiliz Vatandaşları - Son Dakika
Güncel

Suriye'ye Gittikleri Öne Sürülen İngiliz Vatandaşları

Sudan'dan Türkiye'ye geldikten sonra Suriye'ye geçtikleri öne sürülen İngiliz vatandaşı doktor ve tıp öğrencilerinin aileleri, Gaziantep'e gelerek çocukları hakkında bilgi almaya çalışıyor.

23.03.2015 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sudan'dan Türkiye'ye geldikten sonra Suriye'ye geçtikleri öne sürülen İngiliz vatandaşı doktor ve tıp öğrencilerinin aileleri, Gaziantep'e gelerek çocukları hakkında bilgi almaya çalışıyor.

İsminin açıklanmasını istemeyen doktorlardan birinin babası,  AA muhabirine Arapça yaptığı açıklamada, Hartum Havaalanı ve diğer uluslararası havalanlarından ayrılarak Türkiye'ye gelen çocuklarından haber alamadıklarını söyledi.

İngiliz vatandaşı baba, çocuklarının akademik ve ahlakı bakımdan seçkin olduğunu ve seçkin bir çevreden geldiğini belirterek, şunları söyledi:

"Bu çocuklar her daim hayırlı işlerinde çalışmışlardır ve Türkiye'ye de savaşta yaralananları tedavi etmek ve sınırdaki sığınmacılara tıbbi yardım sağlamak için gelmiştir. Ancak Türkiye sınırına girmelerinin ardından kendilerinden bir daha haber alınamamıştır. Bu çocukların insani ve hayır amaçlı olarak burada bulunduğunu vurgulamak istiyoruz"

Çocukları akıbeti konusunda henüz bir sonuç alamadıklarını dile getiren İngiliz baba, Türk yetkililerden çocuklarının bulunması için yardım istediklerini belirtti.

Türkiye üzerinden Suriye'ye geçtikleri belirtilen İngilizlerin 9'unun doktor, 3'ünün de özel bir üniversitede tıp öğrencisi olduğu öğrenildi.

İngiliz basınında yer alan haberlerde, doktor ve tıp öğrencilerinden oluşan grubun 9 kişi olduğu ve Suriye'de DAEŞ'in kontrolündeki bölgelere çalışmak için gittiği öne sürülmüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'ye Gittikleri Öne Sürülen İngiliz Vatandaşları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement