Suriye'ye İnsani Yardım - Son Dakika
Yerel

Suriye'ye İnsani Yardım

BM tarafından Nusaybin'e gönderilen 12 yardım tırı yapılan işlemlerin ardından Suriye'nin Kamışlı kentine geçti.

25.03.2014 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından Nusaybin ilçesine gönderilen insani yardım malzemelerini taşıyan araçlardan 12'si Nusaybin Kara Hudut Kapısı'ndan Suriye'nin Kamışlı kentine gönderildi.

Nusaybin Kara Hudut Sınır Kapısı'na getirilen tırlar, Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'nde yapılan işlemlerinin ardından Suriye'ye geçiş yaptı.

Yardımlar hakkında Nusaybin Kara Hudut Kapısında gazetecilere açıklama yapan BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) Bölge Sözcüsü Iyad H. Nasr, insani yardım araçlarının Suriye'ye geçiş yaptığını söyledi.

Konvoyun oluşmasında BM'ye ait WFP, UNHCR, UNICEF, WHO ve IOM gibi kuruluşların katkı sağladığını ifade eden Nasr, BM'nin Türkiye'nin Nusaybin Sınır Kapısı'na Suriye'ye gönderilmek üzere 78 araçtan oluşan ve içerisinde gıda malzemeleri, battaniye, yatak, aile ve hijyen kiti, ilaç ve tıbbi malzemelerden oluşan insani yardım konvoyunu getirdiğini ve Suriye'ye sevk ettiğini bildirdi.

Nusaybin-Kamışlı sınır kapısında konvoy süresince herkesin destekleyici davrandığını dile getiren Nasr, şöyle konuştu:

"BM, Türkiye'den ilk defa Suriye'ye yardım konvoyu sevk etmiştir. Bu önemli bir adımdır. Bunun devamının gelmesini ümit ediyorum. Bugün buradan BM konvoyunun son araçlarını sevk edeceğiz ve buradan genel merkezlerimize dönerek bir sonraki insani yardım konvoyunu planlamaya başlayacağız."

BM heyeti yardımların geçişinden sonra Nusaybin Kaymakamı Abdulhalim Can'ı makamında ziyaret ederek, desteklerinen dolayı teşekkür etti. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriye'ye İnsani Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement