Suriye'ye Savaşmaya Giden Yabancılar Sosyal Medyada Aktif" - Son Dakika
Güncel

Suriye'ye Savaşmaya Giden Yabancılar Sosyal Medyada Aktif"

Londra King's College Üniversitesi tarafından hazırlanan rapora göre, Suriye'ye savaşmak için giden yabancılar sosyal medyayı aktif şekilde kullanıyor Raporda, Batı Avrupa ülkeleri arasında en fazla Birleşik Krallık'tan Suriye'ye savaşmaya gidildiği bildirildi.

16.04.2014 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'de yayınlanan bir raporda, Suriye'ye savaşmaya giden yabancıların sosyal medyayı aktif olarak kullandıkları bildirildi.

Londra King's College Üniversitesi'ne bağlı Uluslararası Radikalizm Çalışmaları Merkezi (ICSR) tarafından hazırlanan rapora göre, Suriye'ye savaşmak için giden yabancıların sosyal medyayı aktif şekilde kullanarak, savaşa katılmadan önce Suriye ve bu ülkedeki krizle ilgili birçok bilgiye ulaştıkları belirtildi.

Bir yıl süren araştırmanın sonucunda hazırlanan raporda, 2012 yılında Suriye'de savaşma çabasında bulunan yabancıların hepsinin sosyal medyada aktif olduğu ve herhangi bir askeri gruba üye olmayan kişilerden haber aldıkları kaydedildi.

Çok sayıda Facebook ve Twitter hesabını inceleyen merkez, Suriye'de savaşan veya savaşmayı planlayan İngiliz vatandaşların kendi aralarında Facebook, Twitter, WhatsApp ve AskFm gibi sosyal medya kanalları aracılığıyla sürekli iletişimde olduklarını bildirdi.

ICSR, incelemeye aldıkları kişileri takip edenleri ve kimlerin bu kişileri takip ettiğini de incelerken, Suriye'de savaşan kişiler tarafından çekilen video ve fotoğraflara, internette paylaşılan linklere ve nereden ekipman sağlanacağına sosyal medya aracılığıyla kolaylıkla ulaşılabildiğini kaydetti.

Araştımacılar Suriye'de ortalama 11 bin kadar yabancının bulunduğunu, bunun 2 bin 800 kadarının ise Batılı olduğunu tahmin ediyor. Rapora göre Batı Avrupa ülkeleri arasında Suriye'ye en fazla Birleşik Krallık'tan kişiler savaşmaya gidiyor. Birleşik Krallık'ı sırasıyla, Fransa, Almanya, İsveç, Hollanda ve Belçika takip ediyor.

İngiltere'deki terörle mücadele dedektifleri 400 kadar İngiliz vatandaşının Suriye'ye savaşmaya gitmiş olabileceğini bildirirken, İngiliz makamlar terör eğitimi alıp ülkeye geri dönen kişilerden endişe duyuyor. İngiltere İçişleri Bakkanlığı son olarak Suriye'ye savaşmaya giden kişilerin, ülkeye dönüşlerinde gözaltına alınabilecekleri uyarısında bulunmuştu. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'ye Savaşmaya Giden Yabancılar Sosyal Medyada Aktif' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement