Suriyeli Aile Yardım Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Aile Yardım Bekliyor

Suriyeli Aile Yardım Bekliyor

Suriye'de varil bombalarında ailesinin 6 ferdini kaybeden Muhammed, geriye kalan 10 kişilik ailesi ile bu kez açlık tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

23.04.2014 12:18  Güncelleme: 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'de Esed zulmünden kaçan 10 kişilik aile, hayırsever vatandaşların yardımlarıyla ayakta kalmaya çalışıyor. Suriye'deki iç karışıklıklar nedeniyle kaçarak Diyarbakır'a sığınan ve derme çatma, camları kırık gecekondu bir evde yaşam mücadelesi veren Suriyeli ailenin dramı yürek dağlıyor.

VARİL BOMBALARDAN KURTULDU AÇLIĞA TUTULDU

Suriye'nin Halep kentinde Suriye Ordusu tarafından atılan varil bombaları sonucu yıkılan evlerinin altında babası, annesi, biri kız, diğeri erkek iki kardeşini, eniştesi ve yeğenini kaybeden Muhammed Kadir, eşi ve çocukları ile bombalardan sağ kurtulan yakınlarını da yanına alıp Suriye'den kaçarak Türkiye'ye sığındı.

Bir gün bir gece yürüyüş sonucunda soğuk hava, yiyecek ve mayınlı arazi gibi sorunları geride bırakarak geldikleri Türkiye'de sınır kesimlere kurulan kurulan çadır kentler yerine Diyarbakır'a gelmeyi tercih eden Muhammed ve ailesi, Sur ilçesinde bir eve yerleşti.

Diyarbakır'ın Sur ilçesi Fatihpaşa mahallesinde derme çatma iki gözlü bir gecekonduda aylık 300 TL kira bedeli ile ikamet etmeye başlayan Muhammed ve ailesi yanlarındaki az miktardaki para ve altınları satarak bir müddet geçimlerini sürdürdü. Son iki ay boyunca kira vermekte zorlanan ev sahibinin kira nedeniyle baskılarına maruz kalan, mahalleli ve hayırseverlerin yardımlarıyla yaşam mücadelesini sürdüren Suriyeli aile yardım bekliyor.

DİLENMEYİ REDDEDİYORLAR, İŞ ARIYORLAR

Geçinmek için birçok Suriyeli aile kent genelinde dilenerek yaşam mücadelesi verirken Muhammed ve ailesi dilenmeyi reddederek çalışmayı tercih ediyor ancak iş bulamadıkları için evde yiyecek bir şeyleri genelde olmuyor. Mahallelinin pişirdiği yemeklerden paylaştığı aile günü yarı tok şekilde kapatıyor. Hayırseverlerin yardımlarıyla yaşam mücadelesini sürdüren aile, birkaç aylık kiralarının verilmesini, kap kacak, kuru gıda, battaniye gibi yardım bekliyor.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Suriyeli Aile Yardım Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement