Suriyeli Ailenin Bekleyişi Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Ailenin Bekleyişi Devam Ediyor

Suriyeli Ailenin Bekleyişi Devam Ediyor

Suriye’deki savaştan kaçarak Antalya’ya gelen ailenin yaşları 7 ile 18 arasında değişen 5 çocuğu, karbonmonoksit zehirlenmesinden hayatını kaybetti.

22.11.2014 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'deki savaştan kaçarak Antalya'ya gelen ailenin yaşları 7 ile 18 arasında değişen 5 çocuğu, karbonmonoksit zehirlenmesinden hayatını kaybetti. Otopsinin ardından 5 çocuğun cenazesi Suriye'nin Telhamis kentine götürülecek.

İbrahim ve Meliha Almahawi çifti, Suriye'de yaşadıkları Telhamis kenti IŞİD'in kontrolüne geçince öldürülme korkusuyla 15 gün önce, 8 çocuklarıyla birlikte yanlarına aldıkları birkaç parça kıyafetle Mardin'in Kızıltepe ilçesinden kaçak olarak Türkiye'ye giriş yaptı. Aile daha sonra kara yoluyla Antalya'nın Korkuteli ilçesinde yaşayan akrabalarının yanına geldi. Müstakil bir eve yerleşen İbrahim ve Meliha Almahawi çifti, elma bahçelerinde ve kültür mantarı çiftliklerinde 30-40 lira gündelikle çalışarak yaşamlarını sürdürmeye başladı.

Suriyeli ailenin aynı odada kalan çocukları Cemile (18), Ala (14), Ahmet (11), Nesri (9) ve Gıfran (7) bu sabah yataklarında ölü bulundu. Çocukların odadaki soba tenekesinden çıkan karbonmonoksit gazından zehirlendikleri belirlendi. Anne ve babalarıyla birlikte başka bir odada kalan Abdullah (17), Sabriye (5) ve Adnan (3) ise çıkan gazdan etkilenmeden kurtuldu.

Soba zehirlenmesinden yaşamını yitiren Suriyeli 5 çocuğun cenazesi, olay yerinde yapılan incelemenin ardından 2 tabuta konularak Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Morgtaki bekleyişleri devam eden ailenin, cenazelerini defnettikten sonra Türkiye'ye dönmeyecekleri öğrenildi.

Öte yandan hayatını kaybeden 18 yaşındaki Cemile'nin gül bahçesi içinde Kuran-ı Kerim ile verdiği poz duygulandırdı.

7 KARDEŞ MANTARDAN ZEHİRLENMİŞTİ

Öte yandan 2 hafta önce de Suriye'nin Rakka kentinde, dağdan topladıkları mantarı yiyen Suriyeli 7 çocuk zehirlenmişti. Yaşları 3 ile 19 arasında değişen çocuklardan 2'si Suriye'de hayatını kaybederken, 2'si Şanlıurfa'da, 3'ü de tedavi gördükleri Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kurtarılamamıştı. Türkiye'de hayatını kaybeden çocukların cenazeleri, yakınları tarafından Urfa'ya götürülmüştü. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Suriyeli Ailenin Bekleyişi Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement