Suriyeli Anne Çocuklarına Kavuşmak İstiyor - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Anne Çocuklarına Kavuşmak İstiyor

Rahatsızlanan eşinin tedavisi için iki çocuğunu Halep'teki komşusuna emanet ederek Türkiye'ye gelen Suriyeli anne, bir aydır göremediği çocuklarına kavuşmak istiyor.

22.03.2017 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rahatsızlanan eşinin tedavisi için iki çocuğunu Halep'teki komşusuna emanet ederek Türkiye'ye gelen Suriyeli anne, bir aydır göremediği çocuklarına kavuşmak istiyor.

Suriyeli 25 yaşındaki Merve Sıddık, rahatsızlanan eşinin tedavisi için bir ay önce Gaziantep'e geldi. Çocuklarını Halep'te komşusuna emanet eden genç kadın, tedaviye yanıt vermeyen eşini kaybetti.

Bir yandan eşinin ölümünün üzüntüsünü yaşayan Sıddık, bir yandan da bir aydır göremediği çocuklarına kavuşacağı günün özlemini çekiyor.

Sıddık, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin tedavisi için 1 ay önce Halep'ten Türkiye'ye geldiklerini söyledi.

Eşinin tedaviye rağmen hayatını kaybettiğini anlatan genç kadın, daha sonra Gaziantep'in Nizip ilçesindeki ağabeyinin yanına geldiğini belirtti.

Halep'e dönmesi halinde yeniden Türkiye'ye gelmesinin çok zor olduğunu ifade eden Sıddık, şöyle konuştu:

"Türkiye'ye gelirken sadece eşimle benim gelmeme izin verdiler. Durum böyle olunca ben de çocuklarımı komşuma emanet etmek zorunda kaldım. Düşüncemiz eşimin tedavisinden sonra tekrar Halep'e dönmekti ama eşim vefat edince ben Suriye'ye gidemedim. Orada hiç kimsem kalmadı, ailem burada. Komşularıma bıraktığım 6 yaşındaki oğlum Muhammed ile 4 yaşındaki kızım Revan'ı istiyorum. Onlar orada çok yalnızlar. Lütfen bana yardım edin."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyeli Anne Çocuklarına Kavuşmak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement