Suriyeli Bebeğe "Afad" Adı Verildi - Son Dakika
Kültür Sanat

Suriyeli Bebeğe "Afad" Adı Verildi

Kobani'deki (Ayn el Arap) çatışmalardan kaçıp Türkiye'ye sığınan hamile Suriyeli Kürt kadın, Suruç Devlet Hastanesinde doğum yaptı Bebeğin ninesi İsa: "İnşallah torunum kendi topraklarımızda büyür ve isminin hikayesini de ülkemizde anlatırız" Kaymakam Çiftçi: ''Onlar bize emanet ve kendilerine sahip.

24.10.2014 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

RAUF MALTAŞ - Suriyeli Kürt aile, Türkiye'de dünyaya gelen çocuklarına "AFAD" adını verdi.

Halep'e bağlı Kobani'deki (Ayn el Arap) çatışmalardan kaçan hamile Rojin İsa, annesi ve 4 çocuğu ile yaklaşık 1 ay önce Türkiye'ye sığındı. Aile daha sonra Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) tarafından Suruç ilçesinde oluşturulan geçici barınma merkezine yerleştirildi. Üç gün önce sancıları artan Rojin İsa kaldırıldığı Suruç Devlet Hastanesinde kız çocuğu dünyaya getirdi. Suriyeli Kürt aile, bebeklerine "AFAD" ismini koydu.

Rojin İsa'nın annesi Emine İsa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü IŞİD'in saldırılarının artması üzerine Türkiye'ye sığınmaya karar verdiklerini söyledi.

Hamile kızı ve 4 torunuyla bir hafta Türkiye sınırında beklediklerini anlatan İsa, "Çatışmaların sona ereceğini düşündük ancak aksine daha da şiddetlendi. Bu süreçte Türkiye'den gönderilen yardımlarla hayatta kaldık. Suruç'a geldiğimizde bize yardım elini uzatan AFAD'la karşılaştık" dedi.

İsa, AFAD'ın, hamile olan kızının sağlık durumuyla da yakından ilgilendiğine işaret etti.

Kızının önceki gün rahatsızlandığını anlatan İsa, şöyle konuştu:

"Tüm ihtiyaçlarımızı karşılayan, bize şefkat elini uzan AFAD, kızımı ambulansla hastaneye götürdü. Çok şükür torunum Türkiye'de dünyaya geldi. Vefa göstergesi olarak bebeğimize 'AFAD' ismini koyduk. İnşallah torunum kendi topraklarımızda büyür ve isminin hikayesini de ülkemizde anlatırız."

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi de barınma merkezinde ziyaret ettiği AFAD bebeği kucağına alarak sevdi. Aileyle bir süre sohbet eden Çiftçi, bebeğe içerisinde giyim ve gıda ürünlerinden oluşan paket hediye etti.

Yaklaşık bir aydır bölgede üzücü olayların yaşandığını vurgulayan Çiftçi, "Ancak zaman zaman böyle sevindirici olaylara şahit oluyoruz" diye konuştu.

Çiftçi, AFAD ekiplerinin sığınmacılar için gece gündüz çalıştığını söyledi.

Bebeğe "AFAD" isminin verilmesinden dolayı mutlu olduklarını belirten Çiftçi, "Bebeğe, arkadaşlarımızın gayretlerinin karşılığı olarak bu ismin verildiğini düşünüyorum. Yapılan çalışmaları bu isim ifade etmeye yetiyor. Sorunların bitmesini ve misafirlerimizin memleketlerine dönmelerini arzu ediyoruz. Onlar bize emanet ve kendilerine sahip çıkmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Suriyeli Bebeğe 'Afad' Adı Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement