Suriyeli Çocuklar 23 Nisan Mutluluğunu Yaşadı - Son Dakika
Yerel

Suriyeli Çocuklar 23 Nisan Mutluluğunu Yaşadı

Kocaeli'de eğitim gören yaklaşık 500 Suriyeli çocuk için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'na gezi düzenlendi.

23.04.2015 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'de eğitim gören yaklaşık 500 Suriyeli çocuk için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'na gezi düzenlendi.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ailelerin çocukları, öğretmenleri nezaretinde gittikleri parkta, aralarında nesli tükenme tehlikesi bulunanların da yer aldığı hayvanlar ile bitki türlerini yakından görme fırsatı buldu.

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Genel Müdürü Yücel Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 23 Nisan'ın aynı zamanda parklarının da kuruluş yıl dönümü olduğunu söyledi.

Suriyeli çocukları parka getirerek kendileriyle yakından ilgilendiklerini dile getiren Yılmaz, "Savaş ortamında kaçarak ülkemize gelen çocuklara farklı bir gün yaşatıp onları mutlu etmeye çalıştık. Çocuklar burada bütün sıkıntılarını bir nebze de olsa unuttular. Hem bitki türlerini hem de çeşitli hayvanları gördüler, onlar için farklı bir gün oldu" diye konuştu.

"İlk kez hayvanat bahçesine geldim"

Suriyeli 10 yaşındaki Amjad Rabi, hayatın ilk kez hayvanat bahçesini gezdiğini belirterek, burada farklı hayvanlar gördüğü için çok mutlu olduğunu anlattı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamaktan sevinç duyduğunu ifade eden Rabi, "Yaklaşık 5 aydır Türkiye'deyiz, Halep'ten ailemle geldik ama dedemler orada kaldı. Burada eğitim görüyoruz, büyüyünce doktor olmak istiyorum" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriyeli Çocuklar 23 Nisan Mutluluğunu Yaşadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement