Suriyeli Çocuklara Kıyafet ve Oyuncak Dağıtıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Suriyeli Çocuklara Kıyafet ve Oyuncak Dağıtıldı

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu tarafından ülkelerindeki iç savaşta anne ya da babalarını kaybeden Suriyeli çocuklara, ayakkabı, kıyafet ve oyuncak verildi.

05.03.2016 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu tarafından ülkelerindeki iç savaşta anne ya da babalarını kaybeden Suriyeli çocuklara, ayakkabı, kıyafet ve oyuncak verildi.Sığınmacılara hizmet amacıyla kurulan platform tarafından her hafta sonu düzenlenen Suriyeli çocuklara yardım etkinlikleri kapsamında, Akçakale ilçesi Süleyman Şah Çadır Kenti'ndeki öksüz ve yetimler sevindirildi.Minibüslerle Paşabağı Mahallesi'ndeki Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Yardım Mağazası'na getirilen 165 çocuk, gönüllülerin yardımıyla buradan kendilerine uygun ayakkabı ve giysileri seçti. Oyuncak hediyelerini de alan çocuklar, yemeğin ardından çadır kente götürüldü.

Platformun dağıtım sorumlusu Veysel Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyelilere yardım amacıyla mağazayı kurduklarını ve her cumartesi günü yetim veya öksüz sığınmacı çocukları sevindirmeye çalıştıklarını belirtti.

Çadır kentlerde anne ya da babasını kaybeden çok sayıda çocuk için hayırseverlerin desteğini beklediklerini anlatan Toprak, şunları kaydetti:

"1,5 yıl önce açtığımız mağazadan şimdiye kadar yaklaşık 70 bin kişi yararlandı. Amacımız tüm çocuklarımızı giydirmek. Kamplarımızda toplam 10 bin yetim ya da öksüz çocuk var. Her cumartesi bu çocukları sevindirmeye çalışıyoruz, şimdiye kadar 950 çocuğu giydirdik. Hayırseverlerin desteğiyle bu işi yürütüyoruz. Kıyafet ihtiyacımız çok. Vatandaşlardan isteğimiz, gelip hafta sonu bu çocukları giydirebilirler. Yardımlar artarsa biz de daha çok mazlum çocuğu mutlu edebiliriz."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Suriyeli Çocuklara Kıyafet ve Oyuncak Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement