Suriyeli Çocuklara Kızılay'dan Psikolojik Destek - Son Dakika
Yerel

Suriyeli Çocuklara Kızılay'dan Psikolojik Destek

Türk Kızılayı, iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve çadır kentte kalan çocuklara savaşın acılarını unutturmak için psiko-sosyal çalışmalar yürütüyor.

26.09.2015 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ERDAL TÜRKOĞLU - Türk Kızılayı, iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve çadır kentte kalan çocuklara savaşın acılarını unutturmak için psiko-sosyal çalışmalar yürütüyor.

Suriye'deki iç savaşta binlerce kişi hayatını kaybederken, geriye kalanlar da yaşadıkları acıyı unutamıyor. Savaşta anne ya da babasını kaybeden veya ülkesini terk ederek başka bir ülkede hayatta kalan aile bireyleriyle yaşama tutunmaya çalışan çocuklar, savaşın olumsuz etkisini üzerinden atmaya çabalıyor.

Türk Kızılayı, çadır kentte kalan çocuklara yönelik yaptığı psiko-sosyal çalışmayla, savaşın acılarını unutturmaya çalışıyor.

Suriye'de savaşın başladığı ilk günlerden bu yana sığınmacıların yanında olan Türk Kızılayı, yaptığı gıda, kıyafet, barında ve ilaç yardımının yanı sıra, Suriyelilere psikolojik destek de veriyor.

Yayladağı'ndaki kampta yürütülen çalışmalarda, yaş gruplarına göre ayrılan çocuklar, resim, müzik, el becerisi, grup çalışması ve kültürler arası diyalog gibi eğitimler alırken, engelli ve yetim çocuklara yönelik çalışmalar da yapılıyor.

Türk Kızılayı Yayladağı Ekip Başkanı Murat Bilgili, AA muhabirine, savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin ailelerin çocukları için, ilçedeki TEKEL ve YİBO kamplarında psiko-sosyal evleri oluşturduklarını söyledi.

"Çocuk Koruma Projesi" kapsamında 3 yıl önce açılan bu eğitim merkezlerinde, kendi bünyelerindeki uzmanların çalıştığını ifade eden Bilgili, "4-18 yaşlarındaki kız-erkek tüm çocuklara ulaşıyoruz. Eğitim alan çocuklarda önemli gelişmeler fark ediyoruz. Aileler çocuklarının bu değişimini gördüğünde bizlere teşekkür ediyor" dedi.

Çocukların proje kapsamında yaptığı ürünleri, sınıfta ve yıl sonunda sergilediklerini de anlatan Bilgili, iki kampta haftalık ortalama 700 Suriyeli çocukla ilgilendiklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriyeli Çocuklara Kızılay'dan Psikolojik Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement