Suriyeli Çocuklara "Mevsimlik" Topraklarda Bayram Uzak - Son Dakika
Kültür Sanat

Suriyeli Çocuklara "Mevsimlik" Topraklarda Bayram Uzak

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Çadır kamplarındaki yaşamdan ve çocuklardan detaylar - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve geçimlerini sağlamak için Bursa'nın Karacabey Ovası'na gelen Suriyeli mevsimlik tarım işçileri, Ramazan Bayramı arifesinde ekmek paraları için mücadele ediyor Savaşın mağduru çocuklar ise doğdukları topraklardan kilometrelerce uzakta, aileleri çalıştığı için konakladıkları konteyner ya da çadır kamplarda buldukları su bidonlarını ve çadırları oyun malzemesi olarak kullanıyor Mevsimlik işçilerin çalıştığı tarım arazilerinin sahiplerinden Malçok: "Bayram yaklaşıyor ama bu küçük çocuklar için bayram diye bir şey yok. Onların çoğu daha önce bayram görmemiştir.

03.07.2016 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Çadır kamplarındaki yaşamdan ve çocuklardan detaylar - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve geçimlerini sağlamak için Bursa'nın Karacabey Ovası'na gelen Suriyeli mevsimlik tarım işçileri, Ramazan Bayramı arifesinde ekmek paraları için mücadele ediyor

Savaşın mağduru çocuklar ise doğdukları topraklardan kilometrelerce uzakta, aileleri çalıştığı için konakladıkları konteyner ya da çadır kamplarda buldukları su bidonlarını ve çadırları oyun malzemesi olarak kullanıyor

Mevsimlik işçilerin çalıştığı tarım arazilerinin sahiplerinden Malçok:

"Bayram yaklaşıyor ama bu küçük çocuklar için bayram diye bir şey yok. Onların çoğu daha önce bayram görmemiştir. Savaştan kaçıp burada evsiz barksız çadırlarda yaşıyorlar."

SERGEN SEZGİN - Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve geçimlerini sağlamak için Bursa'nın Karacabey Ovası'na gelen mevsimlik tarım işçileri, Ramazan Bayramı arifesinde ekmek paraları için mücadele ediyor.

Suriyeli Çocuklara "Mevsimlik" Topraklarda Bayram Uzak
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Suriyeli Çocuklara 'Mevsimlik' Topraklarda Bayram Uzak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement