Suriyeli Çocukların Hayalleri Gerçek Olacak - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Çocukların Hayalleri Gerçek Olacak

Suriyeli Çocukların Hayalleri Gerçek Olacak

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde eğitim veren Şahinler Ortaokulu, başta Suriyeliler olmak üzere ilçe genelinde eğitim gören mülteci öğrencilere yönelik proje geliştirdi.

14.06.2016 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde eğitim veren Şahinler Ortaokulu, başta Suriyeliler olmak üzere ilçe genelinde eğitim gören mülteci öğrencilere yönelik proje geliştirdi.

'Hayalin Hayalim Olsun' adlı projeyi hayata geçiren Şahinler Ortaokulu yetkilileri, ilçeye zorunlu olarak göç eden mültecileri tespit etti. Göçmen çocuklarla kendi öğrencilerini kaynaştırma ortamı bulan Şahinler Ortaokulu, Türk öğrencilerin yapmış olduğu el ürünlerini Suriyeli çocukların hayalleri ile birleştirerek güzel eserler ortaya çıkardı. Kermeslerde, okul bahçelerinde satılan ürünlerden elde edilen gelir ise Suriyeli çocukların eğitimlerine katkı sağlaması amacıyla projenin sonunda düzenlenecek gecede Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç'a takdim edilecek.

"ÜRÜNLERİN SATIŞINDAN ELDE EDİLEN GELİRLE MÜLTECİ ÇOCUKLARIN EĞİTİMİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ"

Çorlu Şahinler Ortaokulu Müdürü Fatih Ersöz, 'Hayalin Hayalim Olsun' adlı projeyi hayata geçirdiklerini ve ilçe genelinde yer alan Suriyeli öğrenciler başta olmak üzere mülteci öğrencileri projeye dahil ettiklerini söyledi.

"Bizler Şahinler Ortaokulu olarak son günlerde ülke gündemini yakından ilgilendiren savaşın çocukları dediğimiz Suriyeli çocuklara yönelik bir proje oluşturduk." diyen Ersöz, proje kapsamında ilçeye zorunlu olarak göç eden Suriyelileri tespit ettiklerini belirtti. Projeyi biraz daha geniş tutarak ilçede eğitim gören tüm mülteci durumuna düşmüş çocukları da işin içine kattıklarını dile getiren Ersöz, "Bu çocuklarla kendi öğrencilerimizi kaynaştırma ortamı bulduk. Kendi öğrencilerimizin yapmış olduğu el ürünlerini onların hayalleri ile birleştirerek güzel ürünler ortaya çıkardık. Bu ürünleri de çocuklarımız çeşitli kermeslerde, okul bahçelerinde satarak elde ettikleri geliri de başta Suriyeli olan mülteci durumuna düşmüş çocuklarımızın eğitim ve öğretimlerine katkı sağlaması amacıyla projenin sonunda düzenleyeceğimiz bir gecede Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç'a takdim edeceğiz. Gelirin bu çocuklar için kullanılmasına kapı açmış olacağız" dedi.

"SURİYELİLERE BAKIŞIM TAMAMEN DEĞİŞTİ"

Proje kapsamında hem Çorlulu hem de mülteci öğrencilerle çalışmalar yapan okulun Görsel Sanatlar Öğretmeni Mercan Görkem ise, "Projemiz tamamıyla okul müdürümüzün fikriydi. Bu proje ilk başta pek olumlu gelmedi bana ama daha sonra içeriğine girince ve çocuklarla görüşünce olumlu gelmeye başladı. Dışarıda gördüğümüz Suriyeliler gibi değiller. Suriyelilere bakışım tamamen değişti bu çocuklar sayesinde. Bence gayet güzel bir proje. Toplamda oluşum aşamasından itibaren 1,5 aylık bir proje. Ben hep dışarıda gördüğüm gibi düşünüyordum Suriyelileri, eğitim aldıklarından bile haberim yoktu. Hepsi acı bir hikaye. Çocuklar konuşunca ben de, benim çocuklarım da onların yerinde olabilir diye düşündüm. Benim hissettiğim buydu. İlk gittiğimiz okulda çok etkilendim. Ondan sonrası zaten hep birbirine yakın hikayeler. Acı ama bir taraftan da umut verici aslında" diye konuştu.

'Hayalin Hayalim Olsun' adlı projede ilçe genelinde 26 Suriyeli öğrenciden 13'ü yer alıyor. Öğrencilerin hayallerinin resmedildiği projede el emeği ürünlerin satışından elde edilecek gelir, mülteci öğrencilerin hayallerini gerçekleştirmede kullanılacak. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Suriyeli Çocukların Hayalleri Gerçek Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement