Suriyeli Doktor Savaşın Bitmesini Dört Gözle Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Doktor Savaşın Bitmesini Dört Gözle Bekliyor

Görüntü Dökümü : Doktorun Suriye'de yıkılan binaları göstermesi Dubeys Muhammed'in konuşması Suriyeli doktor savaşın bitmesini dört gözle bekliyor Ülkesindeki savaş ve çatışmalardan kaçan Suriyeli doktor, annesi ve kardeşleriyle geldiği Lapseki'de yeni bir yaşam kurdu Suriyeli doktor Muhammed: "İnşallah savaş bitecek biz de döneceğiz.

19.01.2016 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü :

Doktorun Suriye'de yıkılan binaları göstermesi

Dubeys Muhammed'in konuşması Suriyeli doktor savaşın bitmesini dört gözle bekliyor

Ülkesindeki savaş ve çatışmalardan kaçan Suriyeli doktor, annesi ve kardeşleriyle geldiği Lapseki'de yeni bir yaşam kurdu

Suriyeli doktor Muhammed:

"İnşallah savaş bitecek biz de döneceğiz. Suriye'deki eve bomba isabet edince her şeyimiz gitti"

"Allah oradaki insanlara yardım etsin. Esed, camiyi bombaladı. Buralar yıkılınca insanlar hep gitti. Kimse kalmamış. Ülkemde görüştüğüm arkadaşlar var, çok zor durumdalar"

ERCAN ÖZÇETİN - Ülkesindeki iç savaş ve çatışmalardan kaçan Suriyeli doktor Dubeys Muhammed, annesi ve kardeşleriyle geldiği Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde yeni bir yaşam kurdu.

Muhammed (26), AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 8 ay önce savaştan kaçarak Türkiye'ye geldiğini, Lapseki'de bir aileyle tanıştıktan sonra Karamusalar köyüne yerleştiğini söyledi.

Suriye'nin Hama kentindeki bir hastanede doktor olarak görev yaptığını anlatan Muhammed, "Savaş çok kötü. Orada arkadaşlarımı kaybettim. Şuanda orada yaşam çok zor. Türkiye'den gelen yardımlar sayesinde yiyecek bulabiliyorlar" diye konuştu.

Muhammed, Hama'da yaşadıkları eve bomba isabet ettiğini ifade ederek, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Evimiz yıkıldı. Annem ile kardeşlerim 4 aylık Ahmet, 4 yaşındaki Yahya, 16 yaşındaki Baran ve 19 yaşındaki Suzan ile savaştan kaçtık. Babam da gelecek. Çok zor durumdaydık, ne yapalım? Hama'da doktordum. Burada da ne iş bulsam onu yapıyorum. Köylülerden birinin evinde oturuyoruz ve huzurluyum. Köylüler bize çok sahip çıkıyor. Türk halkı çok yardım sever, Allah razı olsun."

Türkiye'de çok iyi insanlar bulunduğunu vurgulayan Muhammed, şunları dile getirdi:

"Yardım yapıyorlar şeref, namus var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yardım ediyor insanlara. İnşallah savaş bitecek biz de döneceğiz. Suriye'deki eve bomba isabet edince her şeyimiz gitti. Orada savaş çok. Telefon, su yok. Hayat çok zor, Allah oradaki insanlara yardım etsin. Esed, camiyi bombaladı. Buralar yıkılınca insanlar hep gitti. Kimse kalmamış. Ülkemde görüştüğüm arkadaşlar var, çok zor durumdalar."

Muhammed, kardeşleriyle günlük yevmiye karşılığında bulduğu işlerde çalışarak, geçimlerini sağlıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyeli Doktor Savaşın Bitmesini Dört Gözle Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement