Suriyeli Kadının, Eşinden Ayrı Sevgililer Günü - Son Dakika
Yerel

Suriyeli Kadının, Eşinden Ayrı Sevgililer Günü

Ülkesindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Yayladağı ilçesinde bir evde kalan Suriyeli Fattuma A. Suriye'de cezaevinde olan eşini 3 yıldır görmüyor.

14.02.2015 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ERDAL TÜRKOĞLU - Ülkesindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Yayladağı ilçesinde bir evde kalan Suriyeli Fattuma A. Suriye'de cezaevinde olan eşini 3 yıldır görmüyor.

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle vatanlarını terk eden Suriyeliler için, bayram ve özel günler gibi Sevgililer Günü de anlam taşımıyor.

Kimisi oğlunu, kimisi eşini kimisi de evini yerini kaybeden ve hayatları adeta yarım kalan Suriyeli misafirler, yakınlarına ve vatanlarına kavuşacakları günü iple çekiyor.

Yayladağı ilçesinde yaşayan Suriye Türkmeni Fattuma (25) da hayatı yarım kalıp, gözü yollarda olan Suriyelilerden sadece birisi...

Bundan 3 yıl önce Suriye'nin Lazkiye kentinde yaşayan ailenin hayatı, eşi B.A'nın rejim askerleri tarafından gözaltına alınmasıyla alt üst olur. Bir süre eşinden haber bekleyen Fattuma, beklediği haber gelmeyince can tehlikesi nedeniyle anne ve babasıyla Türkiye'ye sığınır. Türkiye'ye kaçtığında küçük oğluna 6 aylık hamile olan gözü yaşlı anne, o günden sonra eşinden iyi ya da kötü hiçbir haber alamadı.

Her telefon çaldığında eşinden bir haber geldi diye heyecanlandığını ifade eden Fattuma, AA muhabirine, eşiyle 6 yıllık evli olduklarını söyledi.

Eşinin hapse götürülmesinin ardından 3 yıl geçtiğini ve bu sürede onun sesini dahi duymadığını anlatan Fattuma, cep telefonuna kaydettiği fotoğrafına bakarak hasret giderdiğini belirtti.

"Sevgililer Günü'nde yüzük almıştı"

Eşinden ayrı hiçbir günün anlamı olmadığını kaydeden Fattuma, "Onunla henüz 3 yıllık evliydik. Bir kızımız vardı. Hiçbir suçu yokken cezaevine atıldığını duyduğumda da yıkıldım. Son Sevgililer Günü'nde bana yüzük almıştı. Çok mutlu olmuştum. Şimdi bayram, yılbaşı gibi günlerin anlamı da yok önemi de... Çünkü çocuklarımın babası yanımızda yok" diye konuştu.

Türkiye'ye geldikten 3 ay sonra erkek çocuğunun dünyaya geldiğini belirten Fattuma, şu an anne babası ve kız kardeşiyle aynı evde kaldıklarını söyledi.

"Çocuklarım babasını tanımıyor"

Çocuklarına her baktığında eşini gördüğünü ifade eden Fattuma, şunları anlattı:

"Küçük oğlum babasının kokusunu bile bilmiyor. Diğer kızım ise babasını son gördüğünde 2 yaşındaydı. İkisi de babasını tanımıyor. Cep telefonunda babalarının resmi var. Onu göstererek tanıtmaya çalışıyorum. Bugüne kadar bir haber alamadım. Yüzümü ve eşimin adını gizliyorum çünkü orada ona zarar vermelerinden korkuyorum. Çocuklarımla onun yolunu gözlüyoruz. Benim gibi birçok Suriyeli kadın aynı durumda. Allah hepimizi sağ salim eşimize kavuştursun. Tek dileğimiz bu."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriyeli Kadının, Eşinden Ayrı Sevgililer Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement