Suriyeli Kanaat Önderleri Darbe Girişimine Tepki Gösterdi - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Kanaat Önderleri Darbe Girişimine Tepki Gösterdi

Suriyeli Kanaat Önderleri Darbe Girişimine Tepki Gösterdi

Suriyeli kanaat önderleri adına bir açıklama yapan Şeyh Zekeriya El Mesut, "Biz vatanımızdan zulümden, katliamdan kaçarak Türkiye'ye sığındık. Eğer bugün sizin vatanınıza kastedilen bu olaylara karşı siz dik durmasanız, vatanınızın kıymetini bilmeyip savunmazsanız sizin gidip sığınabileceğiniz bir vatanınız da yok. Onun için vatanınızın kıymetini bilin" dedi.

28.07.2016 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da bulunan Suriyeli kanaat önderleri FETÖ/PDY terör örgütüne bağlı bir grup cuntacı askerin darbe girişimini kınadı. Ahmet Bahçıvan İş Merkezi içerisinde bulunan Sivil Toplum Kuruluşları Suriye İnsani Yardım Platformu önünde düzenlenen basın açıklamasına çok sayıda Suriyeli kanaat önderi katıldı.

'VATANSIZ YAŞAMANIN NE OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİYORUZ'
Suriyeli kanaat önderleri adına bir açıklama yapan Şeyh Zekeriya El Mesut, "Vatansız yaşamanın ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Onun için buradan bir mesaj vermek için toplandık. Biz vatanımızdan zulümden, katliamdan kaçarak Türkiye'ye sığındık. Eğer bugün sizin vatanınıza kastedilen bu olaylara karşı siz dik durmasanız, vatanınızın kıymetini bilmeyip savunmazsanız sizin gidip sığınabileceğiniz bir vatanınız da yok. Onun için vatanınızın kıymetini bilin" şeklinde konuştu.

'SURİYE'DEN GELEN MUHACİRLERİN DEVLETİDİR TÜRKİYE'
Türkiye'ye gelen muhacirlerin birinci sınıf muamele gördüklerini ifade eden Zekeriya El Mesut, "Elhamdülillah izzete ve Allah'a kavuşturana. Buradaki vatandaşlar memleketlerini korudu. İnsan farkı yoktur hangi Müslüman hangi ülkede yaşıyorsa orası onun vatanıdır. Türkiye Müslüman olan insanların bir devletidir. Özellikle Suriye'den gelen muhacirlerin devletidir Türkiye. İnsanlar ülkelerinden ve vatanlarından kaçarak Türkiye'ye sığındılar" diye konuştu.

'SURİYELİLER TÜRKİYE'DE HÜRRİYETİNE KAVUŞTULAR'
"Allah bir nimet verdi Türkiye mazlum ve Suriyeliler için ikinci bir devlet oldu" diyen El Mesut, "Onun içinde bu gelenlere bir lider bağışladı. En iyi şekilde yaşama kavuştular. Ve keramete ve hürriyetlerine kavuştular ve İslam'ın şartlarını yapmaya başladılar. Ve insanlar burada kardeş içinde yaşamaya başladılar, mutlu olarak yaşadılar. Ve Türkiye siyaseti ile en yüksek devletlere kavuştu dünyada" dedi.

'İSTİKRARA KAVUŞAN İSLAM DEVLETİNİ İSTEMİYORLAR'
Mesut son olarak ise, "Siyaset olarak, iktisat olarak, hürriyet olarak ve keramet olarak en yüksek seviyeye ulaştılar. Ve ona göre de Suriyeli muhacirler ve başkaları da Türkiye'de birinci derecede vatandaş olarak yaşamaya başladılar. Bu duruma yıllar geçti ve istikrara ve güzel yaşama kavuştular. İçerde ve dışarı da olan hainler istikrara kavuşan bir devleti kabul etmiyorlar. Bir İslam ve istikrara kavuşan devleti istemiyorlar" şeklinde konuştu. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Suriyeli Kanaat Önderleri Darbe Girişimine Tepki Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement