Suriyeli Kardeşlerimizle Kültür Sanat ve Sporda Buluşuyoruz" Projesi - Son Dakika
Yerel

Suriyeli Kardeşlerimizle Kültür Sanat ve Sporda Buluşuyoruz" Projesi

Suriyeli Kardeşlerimizle Kültür Sanat ve Sporda Buluşuyoruz" Projesi

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Seyhan Gençlik Merkezi’nin Gençlik ve Spor Bakanlığının başlattığı “Suriyeli Kardeşlerimizle Kültür Sanat ve Sporda Buluşuyor” projesi kapsamında Umudumuz Kardeşliğimizdir futbol turnuvası ve Kur’an-ı Kerim birincilerinin ödülleri dağıtıldı.

03.05.2016 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Seyhan Gençlik Merkezi'nin Gençlik ve Spor Bakanlığının başlattığı "Suriyeli Kardeşlerimizle Kültür Sanat ve Sporda Buluşuyor" projesi kapsamında Umudumuz Kardeşliğimizdir futbol turnuvası ve Kur'an-ı Kerim birincilerinin ödülleri dağıtıldı.

Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Yüreğir Gençlik Merkezi Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleştirilen "Suriyeli Kardeşlerimizle Kültür, Sanat ve Sporda Buluşuyor Projesi"nde yaptığı konuşmada, iç savaştan kaçarak, yaşamlarını Türkiye'de sürdüren Suriyeli vatandaşların sosyal, kültürel, ekonomik haklarının gözetildiğini ve eğitim-öğretim ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi.

Suriyeli vatandaşların sorunlarına çözüm bulmak devletin tüm olanakları değerlendirdiğini ifade eden Vali Yardımcısı Çakır, "Birlik ve beraberlik şuuruyla hareket edelim, bu ülkenin minarelerinin gölgesinde hepimize yer var" dedi.

"SURİYELİLERİN ENTEGRE OLMALARINI SAĞLIYORUZ"

Seyhan Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tosun, Suriyelilerin uyum sorunu yaşamadan Türk vatandaşlarıyla entegre olmaları için çaba gösterdiklerini ifade etti. Tosun, şöyle devam etti:

"Suriyeli kardeşlerimizin Türk kültürüne uyumunu kolaylaştırma ve Türk halkı ile birlik, beraberlik ve dayanışmayı entegrasyonunu sağlamalarına çaba gösteriyoruz. Yaşama geçirdiğimiz 'Suriyeli Kardeşlerimizle Kültür Sanat ve Sporda Buluşuyoruz' projemizin çok yararı oldu. Gençlik merkezimiz tarafından organize edilen Umut Futbol Turnuvası ve Kur'an-ı Kerim okuma yarışmasına büyük ilgi ve katılım oldu. Valimiz Mustafa Büyük, Vali Yardımcımız Şükrü Çakır ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak'ın destekleriyle Suriyeli kardeşlerimizle ilgili yeni projeleri yaşama geçireceğiz. Yarışmaya katılan, dereceye giren öğrencileri, bunları hazırlayan öğretmenleri kutluyorum."

SURİYE MİLLİ TAKIM FUTBOLCUSU HASAN AL DAHİR'DEN TEŞEKKÜR

Grubun Spor ve Kültür Masası Sorumlusu ve Suriye Milli Takım Futbolcusu Hasan Al Dahir, yetkililerin ilgisi ve desteğinden duyduğu memnuniyeti belirterek teşekkür etti. Suriyeli vatandaşların bu gibi etkinliklerle sorunlarını bir nebze de olsa unuttuklarını ifade eden Dahir, Türk hükümeti ve Adanalı yetkililerin katkılarını asla unutmayacaklarını sözlerine ekledi.

Etkinliği, Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Adana İnsani Yardım Derneği (ADYAR) ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Mahmut Eraslan, AK Parti Seyhan İlçe Başkanı Abdurrahman Yeşiltaş, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Kazım Baran, Memur-Sen İl Başkanı Mehmet Sezer, Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Yardımcısı Metin Erduran, Seyhan Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tosun, Yüreğir Gençlik Merkezi Müdürü Eyup Çelikoğlu, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, Geçici Eğitim Merkezi İl temsilcileri, çeşitli siyasi parti temsilcileri, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, Suriyeli öğrenciler ve velileri katıldı.

Müsabakalar sonunda dereceye giren Koza İlkokulu Geçici Eğitim Merkezi, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMBK) Geçici Eğitim Merkezi, Çukurova İlim Vakfı Geçici Eğitim Merkezi öğrenci ve öğretmenlerine bilgisayar, kol saati ve değişik armağanlar verildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Suriyeli Kardeşlerimizle Kültür Sanat ve Sporda Buluşuyoruz' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement