Suriyeli Lise Öğrencilerinin Diploma Sevinci - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Lise Öğrencilerinin Diploma Sevinci

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman'a yerleşen ve Geçici Eğitim Merkezinde okuyan Suriyeli 19 lise öğrencisi mezuniyet sevinci yaşadı.

30.06.2016 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman'a yerleşen ve Geçici Eğitim Merkezinde okuyan Suriyeli 19 lise öğrencisi mezuniyet sevinci yaşadı.

Suriye'nin Şam, Halep ve Kamışlı kentinden, Esed'in zulmünden kaçarak Batman'a yerleşen Suriyeli sığınmacıların çocukları için Milli Eğitim Bakanlığının desteğiyle açılan Geçici Eğitim Merkezinde okuyan 19 lise öğrencisi düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Merkez Koordinatörü Hüseyin Okçu, törende yaptığı konuşmada, 3 yıl önce Batman'a gelen Suriyeli sığınmacı 19 lise öğrencisini mezun ettiklerini söyledi.

Okçu, "Devletimize sığınan Suriyeli kardeşlerimiz mezun olup diplomalarını aldılar. Bu kardeşlerimiz inşallah Suriye'de savaş biter, doğup büyüdükleri memleketlerine dönerler." dedi.

Rehberlik öğretmeni Suriyeli Imad Ahmed ise sevinci ve hüznü bir arada yaşadıklarını, lise öğrencilerinin mezuniyetiyle mutlu olduklarını belirtti.

Okulu birincilikle bitiren Umıt Hamza da Türkiye'ye teşekkür ederek, arkadaşlarıyla mutlu bir gün yaşadıklarını kaydetti.

Üniversiteyi de Batman'da okumak istediğini dile getiren Hamza, "Ülkemden uzakta mezun oluyorum. Buruk bir sevinç yaşıyorum. Bugün ülkemde olmak isterdim. İnşallah o günleri tüm arkadaşlarımla birlikte göreceğim." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyeli Lise Öğrencilerinin Diploma Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement