Suriyeli Mülteciler Golleri Barış İçin Atıyor - Son Dakika
Yerel

Suriyeli Mülteciler Golleri Barış İçin Atıyor

Suriyeli Mülteciler Golleri Barış İçin Atıyor

Suriyeli genç göçmenlerden oluşan futbol takımları arasında gerçekleştirilen Yeşil Sahada Barış İçin Kardeşlik Ligi Futbol Turnuvasında, grup müsabakaları tamamlanırken, çeyrek final müsabakaları ise 17 Nisan’da başlayacak.

31.03.2016 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriyeli genç göçmenlerden oluşan futbol takımları arasında gerçekleştirilen Yeşil Sahada Barış İçin Kardeşlik Ligi Futbol Turnuvasında, grup müsabakaları tamamlanırken, çeyrek final müsabakaları ise 17 Nisan'da başlayacak.

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Suriye'den Türkiye'ye gelen göçmenlerin katılımıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gaziantep Valiliği, Şehitkamil Belediye Başkanlığı ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle organize edilen Yeşil Sahada Barış İçin Kardeşlik Turnuvasında mücadele eden 18 -25 yaş aralığındaki Suriyeli göçmenler, sporun toplumsal dayanışma ve bütünleşmeyi sağlayan büyük etkisiyle kentin sosyal hayatına uyum sağlamaya devam ediyor. 24 farklı takımdan 300'ü aşkın Suriyeli genç göçmeni yeşil sahada buluşturan futbol turnuvasında seyir zevki yüksek ve bir o kadarda heyecanlı geçen müsabakalarda barış için atılan şık goller izleyenlerden büyük alkış topluyor.

GECE MAÇLARI TURNUVAYA BÜYÜK RENK KATIYOR

Şehitkamil Belediyesi Gazikent İlçe Stadyumu ve Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü TOHM Futbol Sahası'nda oynan Yeşil Sahada Barış İçin Kardeşlik Turnuvası müsabakaları, adeta şenlik havasında geçiyor. Suriyeli göçmen sporcuların ailelerinin de tribünlerdeki yerini aldığı müsabakalarda, Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığınca görevlendirilen hakemler, turnuvanın sevk ve idaresini büyük bir profesyonellikle yürütüyor.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞINDAN BÜYÜK DESTEK

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın organizasyonunda 17 Nisan 2016 tarihinde Kamil Ocak Stadyumu'nda tamamlanacak organizasyonun finalinde ise turnuvada yer alan takımlar içerisinden seçilecek bir altın karma takımı ile ülkemizde önemli başarılar elde etmiş eski futbolcu ve sanatçılardan oluşan bir takım gösteri maçı yapacak. Futbol turnuvasının tamamlanmasıyla birlikte Gaziantep Valiliği koordinasyonunda; Şehitkamil Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Gaziantep Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı, İstikrar Spor Kulübü Derneği ve Mimber-Şam Derneği işbirliğiyle küçük ve minik yaştaki Suriyeli göçmenlere yönelik farklı salon sporları branşlarında etkinlik ve aktiviteler düzenlenecek. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Suriyeli Mülteciler Golleri Barış İçin Atıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement