Suriyeli Mültecilere İftar Verildi - Son Dakika
Yerel

Suriyeli Mültecilere İftar Verildi

Suriyeli Mültecilere İftar Verildi

Turhal Kaymakamlığı ilçede yaşayan Suriyeli mültecilere iftar verdi.

17.07.2014 09:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turhal Kaymakamlığı ilçede yaşayan Suriyeli mültecilere iftar verdi.

Polis Evi'nde verilen iftarda konuşan Turhal Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, devlet olarak Suriyelilerin yanında olduklarını belirtti.

Suriye ve Irak halkının çok zor süreçlerden geçtiğini ifade eden Kadiroğlu, "O kadar büyük acılarla karşılaşıyoruz ki tarifi mümkün değil. Bu acıların bir an evvel son bulması bizim en büyük arzumuz ve duamızdır. Sizler vatanınızı terk ettiniz, eşinizi, dostunuzu, işinizi gücünüzü terk edip canlarınızı kurtararak ülkemize geldiniz. Sizleri dinleyerek güler yüz göstermek bir nebze olsun acılarınızı dindirmek için çalışma içerisinde olduk" dedi.

Suriyeliler adına konuşan Nedim ise " Türkiye'nin çoğu yerini gezdim, birçok kaymakam ve belediye başkanını tanıdım ama Turhal'da gördüğümüz yakın ve sıcak ilgiyi Türkiye'nin diğer yerlerinde görmedim. Bizler için yaptıklarınıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

İftara, Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldız, Turhal Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti, kaymakamlık çalışanları ve ilçede ikamet eden Suriyeli mülteci aileler katıldı. - Tokat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriyeli Mültecilere İftar Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement